Янко Станев (СДС) заяви, че частните болници заобикалят интересите на

...
Янко Станев (СДС) заяви, че частните болници заобикалят интересите на
Коментари Харесай

Огън и жупел на сесията във Варна: Куп версии защо ГЕРБ махнаха „свой човек“ от шефското място в Очна болница!

Янко Станев (СДС) съобщи, че частните лечебни заведения заобикалят ползите на обществото, Марица Гърдева (ГЕРБ) гордо отсече: „ При нас няма вътрешнопартийни несъгласия! “, Димитър Карбов (НФСБ) предсказа кой ще е един от претендентите за кмет на Варна и че на мястото на лечебни заведения ще се строят жилища.

И още: Борислав Гуцанов (БСП) настоя да не се стига до „ гасене на пожар “ в „ Градски превоз “ както в Очна болница, а самостоятелният консултант Григор Григоров гласоподава „ срещу “ личното си предложение единствено с цел да има опция за саркастична задявка с ръководещите...

И всичко това се случи на другояче късата изключителна сесия на Общинския съвет във Варна, която включваше единствено една-единствена точка в дневния си ред.

Няма по какъв начин – на третия месец без съвещание очевидно локалните политици очевидно към този момент ги „ сърби езика “...

А и в действителност сесията беше много добър мотив да се види в дълбочина какво тъкмо се случва в ръководството на морския град – под повърхността, а също и на дъното.

Повод за политизирането на дебата беше един значим факт, който до момента оставаше някак настрана от публичното внимание:

  Напускащият шеф на Очна болница доктор Руслан Тошев е и политическа фигура – някогашен народен представител от ГЕРБ и сегашен водач на организацията на партията в централния варненски регион „ Одесос “.

Уважаваният доктор и дълготраен общински консултант доктор Ивайло Митковски (ДСБ) стартира полемиката, с думите, че по принцип политическите назначения в опазването на здравето са огромна неточност, която обаче всички ръководещи позволяват. „ И ние преди време в Съюз на демократичните сили сме го правили, и Българска социалистическа партия са го правили и всички по-късно “, разяснява той. Митковски изясни също, че оставката на доктор Тошев въобще не взема решение казуса на Очна болница. „ Не се запитахме какъв е той, като отпускахме близо 100 хиляди за отговорностите ѝ, трябваше лекарите да си подадат оставките, с цел да се повдигне въпроса “, добави той. Митковски също по този начин съобщи, че за кардиналното решение на доста проблеми в общинското опазване на здравето е извънредно време да се чуе мнението на кмета.

А апропо, кметът Иван Портних не се появи и на тази общинска сесия...

Янко Станев (СДС) продължи тематиката, като оспори думите на тогавашния си съпартиец доктор Митковски, като обаче отхвърли в миналото да е имало политически пристрастия в опазването на здравето на Варна. „ 30 години съм в общинския съвет – такова нещо в никакъв случай е нямало “, съобщи твърдо той. Станев обаче сподели нещо забавно и то беше, че и Очна болница, и АГ болница са софтуерно остарели на фона на частните им съперници. Частните лечебни заведения обаче имали заобикаляща тактика при обслужването на пациенти, които са от тези пластове на обществото, които не могат да си разрешат скъпо лекуване, изясни той.

Янко Станев сподели и непосредствено какво съгласно него би трябвало да стане с двете упоменати общински лечебни заведения. Според него те би трябвало да преминат на ръководство на Медицинския университет. Според него, до 2-3 години към него ще се оформи повсеместен медицински холдинг.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия напомни на собствен ред нещо значимо, а точно – допреди десетина години Очна болница във Варна беше водещата в цяла България. Според него до настоящето състояние се стига поради пасивността на общинския съвет. „ Три години се заобикалят тематики, които рано или късно ще влязат в залата. Въпросът е и тогава ли ще „ гасим “ като пожари, и тогава ли ще ги гледаме като изключителни? “, попита водачът на локалните социалисти. Той акцентира, че една такава тематика е общинския транспортьор „ Градски превоз “, която затъва с към този момент над 10 млн. лв.. Гуцанов също по този начин не пропусна да поздрави лекарите в Очна болница, които са показали храброст да слагат проблемите ѝ за разглеждане. Той също по този начин не пропусна да спомене, че вътрешнопартийните несъгласия в ГЕРБ евентуално също са измежду аргументите за оставката на доктор Тошев.

Това накара водачът на съветнците на ГЕРБ Марица Гърдева безусловно да избухне. Тя съобщи, че Българска социалистическа партия би трябвало да си гледат техните спорове и твърдо отсече: „ В ГЕРБ вътрешно партийни несъгласия няма! “

Думите ѝ обаче прозвучаха като чудноват контрапункт на казаното безусловно минути по-рано от Янко Станев. Той показа пред съвета, че видни членове на ГЕРБ били срещу назначението на доктор Руслан Тошев за шеф в Очна болница. Гуцанов от своя страна също отговори на Гърдева, че се знае за какво не са отпускани дълго време пари на лечебното заведение, само че избира да не го споделя обществено.

Истинската „ бомба “ в дебата обаче пристигна от Димитър Карбов. Съветникът от НФСБ съобщи, че в основата на всичко е парцелът на Очна болница , към който има частен интерес. Според него, в случай че болничното заведение премине към МУ – Варна, който пък се превръщал в „ олигарх “ в медицината на града, на мястото ѝ ще се появят жилища.

Думите провокираха остра реакция в доста съветници, а съгласно доктор Митковски те демонстрират до каква степен може да стигне изкривяването на мисленето у нас и по какъв начин всичко се трансформира в „ квадратни метри, жилища и персонални асансьори “.

Карбов обаче не остана задължен: „ Това е бъдещето! “, съобщи той и добави, че ДСБ в действителност се оказват съдружник на Българска социалистическа партия. Според съветника от НФСБ, това било по този начин, тъй като ректорът на Медицинския университет във Варна проф.д-р Красимир Иванов щял да се кандидатира за кмет против Иван Портних.

„ Ето по този начин се раждат подправените вести! “, съобщи разпалено Марица Гърдева. Тя се опита да върне дебата в областта на общинското опазване на здравето.

Финалът да политическата словесна престрелка пристигна от самостоятелният консултант Григор Григоров, който предложи съветът да прибави благодарности към доктор Тошев към решението за освобождението му от поста. Въпреки мненията, че такава концепция е меко казано спорна, тя трябваше да бъде подложена на гласоподаване и беше отхвърлена с гласовете на ръководещите. „ Ето, аз предложих да благодарим на водача на ГЕРБ в регион „ Одесос “, а личната му партия отхвърли “, съобщи с неприкрито удовлетворение Григоров, който гласоподава „ срещу “ личното си предложение, само с цел да получи право да изясни негативния си избор.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР