Янка Недялкова разбива на пух и прах клишето, че любовта

...
Янка Недялкова разбива на пух и прах клишето, че любовта
Коментари Харесай

Янка отиде в Италия и се влюби до уши в Микеле

Янка Недялкова разрушава на пух и прахуляк клишето, че любовта е единствено за младите. 66-годишната търновка откри мечтания сателит в живота си в Италия, оповестява "Борба ".

Болярката даже се готви за женитба с обичания си мъж – Микеле Берсолинас. Държи на бракосъчетанието, тъй като, когато била в разцвета на силите си, по този начин и не съумяла да мине под венчилото. Шегува се, че нейната история е почтена за разказ и даже филм. В началото околните й не одобрявали връзката й с чужденеца, само че най-после вдигнали ръце и както споделя тя – „ я оставили да си троши главата “. Тя обаче е уверена, че в действителност най-сетне е срещнала щастието и това е най-хубавото, което е направила за себе си от дълги години насам. Янка има една щерка от мъж, с който не се оженили, а единствено живели на фамилни начала. Когато девойката влезнала в пубертета, връзките на родителите й охладнели и двамата се разделили.

66-годишната жена отгледала сама момичето и откакто то отпътувало да следва в София, решила да отдели повече време за себе си. Започнала да излиза по-често с приятелки, да пътува и да пробва нещата, които в никакъв случай не е правила преди. За да бъде в крайник с времето, си направила Facebook и се сприятелила с хора от целия свят. Още като ученичка овладяла италиански и съветски език и с помощта на тях можела да поддържа връзка с новите си виртуални познайници.

Обясни, че е огромна почитателка на виното, и се включила в десетки групи в обществената мрежа, които са отдадени на напитката на боговете. Там попаднала на обява на приветлив смугъл мъж на име Микеле Берсолинас, който от време на време споделял повече детайлности за производството на един от най-известните сортове вино – „ Бароло”. Нашенката му предложила другарство и почнали да си споделят.

„ Той бе доста сюрпризиран от положителния ми италиански език и за няколко дни ми показа всичко за живота си. Оказа се, че е доста образован мъж, ерген, който има лозе в провинция Верчели, региона Пиемонт, където климатът и изискванията са извънредно подобаващи за развъждане на грозде. Сам създава алено вино и се любува на реколтата си “, показа Янка.

Общите им ползи били доста и това предизвикало италианеца да й предложи да му отиде на посетители. Търновката не се колебала изключително доста и приела. Микеле я посрещнал на летището в Торино и искрата незабавно пламнала, твърди 66- годишната жена. Закарал я в дома си, който съставлява красива двуетажна къща, а зад нея се ширят няколко декара лозя. „ Останах при него една седмица. Беше доста хубаво и сантиментално. Всяка вечер пиехме вино на верандата и си готвехме българо-италиански ястия.

Разбира се, нямаше по какъв начин да са напълно обичайните гозби, тъй като там няма същите хранителни артикули като у нас. Той доста се зарадва, че в дома му най-накрая има стопанка, тъй като цялостен живот се е справял самичък, а къщната работа въобще не му подхожда “, показа тя. След като се прибрала в България, траяли да си пишат и да поддържат връзка онлайн. Няколко седмици по-късно Микеле още веднъж я поканил на посетители и тя отново отишла. Историята се повторила през идващите три месеца и най-после двамата се оказали влюбени макар възрастта си.

Янка съобщи, че даже са коментирали опцията да се оженят и тя да остане за непрекъснато в Италия. Категорични са, че това е по-добрият вид пред опцията той да зареже производството на вино и да се откри във Велико Търново. „ Той няма нищо срещу това, че имам щерка. Очаква с неспокойствие да се срещнат и даже предложи тя също да пристигна да живее с нас. Аз също ще съм по-спокойна, в случай че това се случи, тъй като считам, че в Италия ще има повече благоприятни условия за развиване за нея. Единственият проблем е, че тя не приказва езика, само че в последна сметка може да го научи “, размишлява търновката.

Янка твърди, че желае да вдъхне храброст на всеки, който си слага ограничавания поради възрастта. Според нея годините нямат значение, когато става дума за обич и благополучие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР