Яник Синер затвърди убежденията, които остави по-рано през сезона, че

...
Яник Синер затвърди убежденията, които остави по-рано през сезона, че
Коментари Харесай

Синер е 1/8-финалист след здрава битка със световния №60; Рууд оцеля в петсетов трилър

Яник Синер затвърди убежденията, които остави по-рано през сезона, че се показва мощно върху клея, посредством безапелационния си старт на Ролан Гарос. Италианецът безпроблемно доближи трети кръг в Париж, където срещна сериозен отпор от страна на Макензи Макдоналд, само че съумя да го надвие в поредни сетове след 6:3 7:6(6) 6:3. В опит да изравни върховото си достижение във френската столица, което е място в топ 8 на шампионата, международният номер 12 ще се изправи против Андрей Рубльов в осминафиналите.

В началото на дуела интригата отсъстваше, само че с течение на времето Синер упражни надзор над протичащото и си обезпечи пробив задатък. Южнотиролецът след това се наложи да преодолее брейкбол, с което се прави безупречно, и минути по-късно записа откриващия сет на сметката си.

Втората част имаше сходно начало с отминалата, но трагичните мигове изобилстваха след средата ѝ. Първоначално Макдоналд удържа подаването си след над 15-минутен гейм и три брейкбола, преди още в идното подаване на именития си съперник да пробие и поведе безапелационно. Италианецът в този миг почувства остра болежка и прикани доктор на корта, като решението му се оказа повече от печелившо, тъй като младежът завоюва самобитната война на корта, която се разигра в заключителните геймове от сета, отразявайки цели 11 сетбола и връщайки брейка, с цел да станем очевидци на тайбрек. В дългия гейм трагичните мигове продължиха, откакто никой не съумяваше да се откъсне напред, само че опитът на толкоз високо равнище си сподели тежката дума и след тъкмо 92 минути здрава борба Синер усили преимуществото си в обособените елементи.

Американецът предстоящо поради изпуснатите благоприятни условия по-рано позволи сериозен спад при старта на третия сет, като от това мигновено се възползва международният номер 12 и си завоюва ранен пробив задатък. Италианецът се показа покрай съвършено в последвалите си подавания, като отпусна едвам пет точки на своя противник, и несмущаван стигна до крайния триумф в мача.

✅ 2020
✅ 2021
✅ 2022
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР