Яник Синер записа една от най-големите си победи от началото

...
Яник Синер записа една от най-големите си победи от началото
Коментари Харесай

Синер: Може да не се усмихвам на корта, но се забавлявам


Яник Синер записа една от най-големите си победи от началото на годината, елиминирайки настоящия първенец Тейлър Фриц на четвъртфинала в Индиън Уелс. По този метод италианецът стана първият представител на своята татковина, нареждал се измежду четиримата най-хубави в „ Рая на тениса “, и си обезпечи напредък от най-малко две позиции в ранглистата.

На конференцията след дуела той разяснява кои съгласно него са били основните моменти в борбата със международния №5, както и по какъв метод е напреднал през последните месеци под взаимното управление на Дарън Кейхил и Симоне Ваноци.

„ Започнах доста добре и съумях да пробия в самото начало. Когато печелиш оспорвани сервис геймове, това ти дава убеденост, изключително в случай че се случва в началния стадий от дуела. Във втория сет Тейлър заигра по-агресивно, изключително на ретур. Тогава ми беше много по-трудно. Освен това изискванията бяха тежки, изключително след усилването напразно. Предвид събитията мисля, че и двамата се представихме доста добре “ – сподели международният №13.

„ Когато разбрах, че ще играя против Фриц, знаех, че ме чака доста сложен мач, защото публиката щеше да е напълно на негова страна. Въпреки това обаче се приготвих по най-хубавия метод. Преди шампионата имах опция да упражнявам на централния корт, тъй че знаех какво да чакам. Макар да загуби през днешния ден, Тейлър е страховит състезател и съм сигурен, че го чака доста мощен сезон “ – добави първата ракета на Италия.

На полуфинала Синер ще се изправи против оглавяващия схемата Карлос Алкарас. Миналата година сред двамата се заформи завладяващо съревнование, като италианецът надви на осминафинала на Уимбълдън и на финала в Умаг, след което Алкарас победи в героичен конфликт на четвъртфинала на US Open.

„ С Карлос постоянно играем доста оспорвани мачове, без значение от настилката. Всеки дуел с него е същинско наслаждение. Другият вид беше да играя против Оже-Алиасим, който към момента не съм побеждавал, тъй че и в двата случая щеше да ме чака доста съществено предизвикателство. С Дарън Кейхил нормално не приказваме доста директно преди мачовете, само че ми дава някои скъпи препоръки. Това, което ми повтаря най-често, е че би трябвало да съм горделив от постигнатото и да се любувам на тениса. Може да не се усмихвам постоянно на корта, само че все пак в действителност се развличам “.

Синер игра край в Ротердам в средата на февруари, само че след това вирусно заболяване го принуди да пропусне шампионатите в Марсилия и Акапулко. Италианецът съобщи, че смята сходни компликации за потребен опит и разяснява развиването си от физическа позиция.

„ Все още ми следва доста работа във връзка с физическата ми кондиция. Старая се да давам на тялото си допустимо най-вече време за възобновяване. Това, което сигурно мога да кажа, е че несъмнено съм на по-високо равнище, в сравнение с преди година. Грижа се доста по-добре за себе си и все по-често чувствам по кое време съм в положение да упражнявам на корта и по кое време е по-добре да остана единствено във фитнеса. Лошият шанс, който ме сполетя, ми даде опция да помисля какво бих могъл да подобря в бъдеще “.

В средата на предходната година един от най-именитите треньори в тениса – Дарън Кейхил, се причисли към екипа на Синер. Италианецът разкри по какъв метод работят взаимно Кейхил и Симоне Ваноци и какъв напредък е осъществил международният №13 през последните месеци.

„ Вече изследваме съперниците доста по-добре. Отделяме доста време за това. В началото ми беше мъчно да схвана по какъв начин да работя в това отношение, защото следвах единствено моя тактически проект и не се интересувах от играта на съперника. Сега обаче подобавам по напълно друг метод. Прогресирах и от психическа позиция в смисъл на това, че все по-често съумявам да взема вярното решение на корта. Мисля, че съм на прав път. Все още има много неща, които би трябвало да подобря, само че несъмнено изминахме дълъг път през последната година “ – приключи роденият в Сан Кандидо тенисист.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР