Яник Синер се класира на дебютния си финал от турнир

...
Яник Синер се класира на дебютния си финал от турнир
Коментари Харесай

Синер за голямата победа над Джокович: Чувството е невероятно; това беше голямо изпитание за мен

Яник Синер се класира на дебютния си край от шампионат в Големия шлем, откакто спря победната серия на Новак Джокович в Австралия, от 33 следващи мача, в полуфиналния им конфликт от Аустрелиан Оупън. По този метод международният номер 4 се трансформира в първия италиански тенисист, който доближава до опция да завоюва трофея в Мелбърн. Той ще спори за оценката с Даниил Медведев, който направи цялостен поврат против Александър Зверев от 0:2 до 3:2 сета в днешния ден.

Преди дуела си против международния номер 1, италианецът не беше изгубил нито един сет и макар че сърбинът избави мачбол в третия сет, то младокът съумя да резервира хладнокръвие и да завоюва по този начин значимата четвърта част, което го класира към конфликта за трофея.

По мотив успеха си над Джокович, и класирането на първия си огромен край, Синер показа страстите си:,,Чувството е необикновено. Беше сложен мач. Усетих го, до момента в който излизах на корта. Атмосферата беше страхотна. Очаквах с неспокойствие този мач. Винаги е хубаво да има състезател, от който можеш да се учиш. Загубих предходната година на полуфиналите на Уимбълдън, тъй че си взех нужните поучения от това. Всичко това е част от процеса. "

Ето още какво показа той:,,Имах възприятието, че блъскам топката ужасно в първите два сета, а той пропускаше повече от нормално. В третия сет равнището бе равностойно. Имах и мачбол, само че това е тенисът. Сервирах ужасно през днешния ден и посрещах в действителност добре. Резултатът ме прави в действителност благополучен. "

Това беше огромно тестване за мен физически и хвърлих всички вероятни останали сили в мен. В четвъртия сет в действителност беше мъчно да поведа с 4:1 гейма, знаейки, че това беше последният ми сервис гейм със остарелия комплект от топки. При 4:2 беше по-лесно да поднасям с новите, само че въпреки всичко съм доста благополучен. 

22-годишният състезател сподели, че е привилегия да играе против 24-кратния първенец от Големия шлем:,,Чувствах се, като че ли беше привилегия да играя против него предходната година толкоз доста пъти за 10 дни. Да играеш мачове против този вид тенисисти е доста по-добре, в сравнение с просто да тренираш, а това в действителност е значимо. "  

Синер разкри в изявлението си на корта през днешния ден по какъв начин една подготовка с Джокович в Монако го е тласнала към това пътешестване до първия си край в шампионат от Шлема:,,Имах шанса, когато бях по-млад, на 16-17 години, да упражнявам с него в Монако. Започна процеса да се изучавам от най-хубавите играчи в света. Тогава той ми сподели, че се пробва да движи топката малко повече от останалите и да бъде непредсказуем, а аз се пробвах да направя същото с моята игра "  

,,Сервисът ми се усъвършенства доста от този момент насам. Имам възприятието, че към момента мога да го подобря. Имам страховит екип зад себе си и ще продължим да прогресираме. " - добави още Яник.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР