Яник Синер при тазгодишното си участие на Sofia Open стартира

...
Яник Синер при тазгодишното си участие на Sofia Open стартира
Коментари Харесай

11-та поредна победа в София: Синер е все по-близо до хеттрик на българска земя

Яник Синер при тазгодишното си присъединяване на Sofia Open започва по решителен метод с чист триумф отбраната на купата си от последните две издания на шампионата. Силното показване на италианеца продължи и през днешния ден, откакто се наложи изрично за час и 20 минути над международния номер 144 Александър Вукич - 6:2 6:3. За представителя на топ 10 в полуфиналите следва да срещне различен от идната генерация в лицето на Холгер Руне или Иля Ивашка, който в профил Григор Димитров.

Началото на дуела надалеч не се оказа удобно за любимеца, който направи три двойни неточности и на четири пъти го грозеше заплахата да инкасира ранен брейк. Постепенно обаче Синер наложи превъзходството си посредством мощни форхенди от главната линия и излизания на мрежата, с което не остави шансове на австралиеца, пробивайки го поредно, и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част мощните изяви на италианеца продължиха с цялостна мощ и той завоюва 12 от първите 13 точки, с цел да пробие, като усили серията си на седем следващи гейма. Шампионът ръководеше безкомпромисно протичащото се на корта в зала " Арена Армеец ", като макар че позволи да изгуби преимуществото си, стремително го възвърне и наложи волята си след избавен брейкбол, триумфирайки с крайния триумф по пътя към " хеттрик " от оценки в София.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР