Яник Синер открай време насам бива определян за един от

...
Яник Синер открай време насам бива определян за един от
Коментари Харесай

Желязна воля: Синер се върна от 0:2 сета срещу бивш подгласник в София и е 1/8-финалист на АО!

Яник Синер от много време насам бива определян за един от най-хубавите тенисисти на бъдещето, като суперлативите по адрес на 21-годишния италианец биват свързани със забележително количество трофеи от Големия шлем и първата позиция в международната класация. Южнотиролецът в последните сезони последователно надгражда над равнището си и към този момент може да се похвали с четвъртфинал на всяка една от " мейджър " конкуренциите, като всичко погледи са ориентирани към това по кое време международният номер 16 ще направи идната крачка по пътя към това да повтори незабравимата приказка на Карлос Алкарас от миналогодишния US Open.

Синер все още при присъединяване си през сегашния сезон на Откритото състезание на Австралия започва с две безкомпромисни победи, с цел да откри място в третия кръг, където го очакваше непредсказуемия Мартон Фучович. Сблъсъкът на Margaret Court Arena се трансформира в същинска борба на духа и волята, откакто новобранецът поведе с 2:0 сета, само че единствено с цел да може след 3 часа и 36 минути на корта италианецът да ни направи очевидци на " цялостен ремонт " в срещата - 4:6 4:6 6:1 6:2 6:0. По този метод южнотиролецът се трансформира в първият осминафиналист в Мелбърн и наподобява подготвен да извърви пътя до трофея, само че все още би трябвало да се концентрира върху идващото си затруднение в лицето на спечелилия всред Стефанос Циципас и Талон Грийкспор.

Двубоят ни предложи повече от завладяващо начало, откакто още в дебютните минути на мача проследихме скоростна замяна на пробиви, която донесе със себе си и значително впечатляващи замени от дъното на корта. В тези минути от конфликта никой от двамата четвъртфиналисти на Уимбълдън не съумяваше да наложи волята си над съперника, преди с настъпването на петия гейм унгарецът да завоюва две интензивни разигравания, донесли му след това след грешки от ракетата на международния номер 16 и пробив, който новобранецът бранеше безупречно посредством началния си удар и записа откриващия сет на сметката си.

Силният старт на дуела за Фучович закупи напълно разнообразни размери във втората част, когато той продължи да бъде в ролята на водещата мощ на корта и си завоюва преимущество от брейк. Въпреки това, последва пробуждане от страна на италианеца, който ясно със серия от печеливши отигравания сподели, че има още доста вода да изтече до края на мача, като навакса изоставането си, само че скоропостижно международният номер 78 възвърне позицията си при високо темповите разигравания и късен пробив на нула дублира преднината си в общия резултат на срещата.

В началото на третата част ясно личеше, че унгарецът не е подготвен да спре единствено дотук, като подходи нападателно към сервиса на по-младия си противника и доближи брейкбол. Тогава обаче Синер пласира поредност от безпощадни начални удари, която му повлия най-много вдъхновяващо, и оттова насетне международният номер 16 пое цялостен надзор над събитията на корта, като форхендът му поразяваше противниковата половина от всяка една точка на корта и той отпусна единствено гейм на новобранеца, стопявайки част от пасива в конфликта.

На старта на четвъртия сет сензацията изглеждаше по-близо от всеки път, откакто четвъртфиналистът от всички " мейджър " съревнования изгуби ритъма в играта си и международният номер 78 излезе напред с пробив при 2:0. Отговорът на южнотиролеца обаче беше сладкодумен по отношение на това какво можем да чакаме от него до края на дуела и той изцяло почисти грешките от представянето си, което ни разреши ясно да видим разликата в класите и поставеният тенисист със серия от шест следващи гейма в актива си изпрати мача в заключителната му фаза.

В решителната пета част образно си пролича умеенето на 21-годишния италианец да се оправя с сложните обстановки на корта, когато не е по-добрият от двамата състезатели, само че за сметка на това възпитаникът на Дарън Кейхил имаше един прелестен свършек на този " цялостен ремонт ", откакто с цел да е още по-изразителна победа му, Синер " върза геврек " на Фучович и подпечата със жанр мястото на осминафиналите в Мелбърн.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР