Яник Синер не започна настоящия сезон никак положително, което доведе

...
Яник Синер не започна настоящия сезон никак положително, което доведе
Коментари Харесай

Треньорът на Синер: Яник е готов да спечели US Open; голям професионалист е

Яник Синер не стартира сегашния сезон по никакъв начин позитивно, което докара до разлъка с дългогодишния му треньор Рикаро Пиати. Впоследствие международният номер 10 стартира съдействие със своя съотечественик Симоне Ванoци, само че и с него нещата не се развиваха по стремежи метод и се стигна до поредна смяна в екипа на 20-годишния играч. Този път тя беше повече от сполучлива, тъй като южнотиролецът си обезпечи услугите на австралийския експерт Дарън Кейхил, който в предишното е извел Андре Агаси, Лейтън Хюит и Симона Халеп до челната позиция в ранглистата. Изглежда, че Кейхил има положителни вероятности да стори същото и със Синер, защото двамата оня ден се поздравиха със спечелването на купата в Умаг и нямат никакво желание да стопират дотук, в случай че съдим по думите на супертреньора:

Той е страховит състезател, само че също така е доста добре момче. Харесва ми да работя с сходни хора. Не се интересувам от ранкинга на играча, а от неговия темперамент и капацитет. Яник е от състезателите, които могат да печелят трофеи от Големия шлем. И имам поради, че е кадърен да го направи в този момент, а не след година време. Защо не още на този US Open?

Той се движи чудесно по корта и има задоволително мощни удари, с цел да печели на твърда настилка. Сервисът му се усъвършенства непрестанно, което важи с цялостна мощ и за играта му наоколо до мрежата. Синер е прогресирал извънредно доста през последните две години. Рикардо Пиати и Симоне Ваноци са свърши невероятна работа с него. Яник би трябвало да мисли в вероятност и да знае какъв тенис желае да практикува в идващите години.

Трябва да прибавим повече вариативност във втория сервис, тъй като това е един от детайлите, които в действителност демонстрират какъв брой добър играч си, а и сходна стъпка ще му даде повече сигурност на първо подаване. Неговата работна нравственос ми припомня тази на Лейтън Хюит, защото виждам същата пристрастеност и професионализъм. Стилът му е друг от този на Лейтън, единствено че следя същото равнище на упоритост и виждам по какъв начин желае да се цели допустимо най-високо.

Източник: TennisWorld

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР