Яник Синер и Холгер Руне днес за пореден път показаха,

...
Яник Синер и Холгер Руне днес за пореден път показаха,
Коментари Харесай

Среднощна епика в Монте Карло: Руне съкруши Синер и е на крачка от втората си Мастърс титла!

Яник Синер и Холгер Руне през днешния ден за следващ път демонстрираха, че бъдещето на тениса е в сигурни ръце, предлагайки ни тенис от най-висока проба по време на днешния им полуфинален конфликт в Монте Карло, който обаче в последна сметка бе извоюван от младия датчанин. Скандинавецът започва срещата извънредно неубедително, само че след това доста стабилизира представянето си и съумя да се добере до триумфа след близо 3 часа игра на корта - 1:6 7:5 7:5. Така младежът се класира за финалния конфликт на следващия ден, когато ще се изправи против Андрей Рубльов в търсене на втора Мастърс купа.

Откриващата част мина изцяло под диктовката на италианеца, който не срещаше никаква опозиция от отсрещната страна, защото Руне бе бледа сянка на себе си и непредизвиканите грешки от неговата ракета изобилстваха. Датчанинът с нищо не успяваше да затрудни международния №8, който имаше цялостен надзор върху разиграванията с помощта на безкомпромисните си топспин удари от форхенд страната. Така южнотиролецът съумя да осъществи два пробива, благодарение на които само след 30 минути игра откри сметката си в общия резултат.

Съотношението на силите обаче фрапантно се промени още в първите минути на втората част, където Синер напълно загуби ритъма си на игра и количеството му пропуски стремително растеше. Това докара до пробив в актива на скандинавеца, който доста увеличи качеството на отиграванията си и в същото време отстрани неточностите, с цел да поведе с 3:0.

Последва прекъсване на играта за към 40 минути заради дъжд, след което обаче Руне продължи да играе с висок интензитет и дълбочина в ударите си, не позволявайки на съперника да поема самодейността в разиграванията. Тийнейджърът опази преднината си до 5:4, само че сервирайки за равнене на сетовете, разреши публиката, която бе съвсем напълно против него, да му повлияе и се стигна до равнене на геймовете - 5:5.

Руне обаче не намали равнището си на игра нито за момент след това и продължи да бъде извънредно нападателен при посрещане, което го изведе до нов брейк в дванадесетия гейм, с който вкара срещата в трети съдбоносен сет.

Драмата продължи с цялостна мощ в заключителната част, където датчанинът стартира да бъде все по-вариативен в дейностите си, прибягвайки по-често до къси топки, с които успяваше да извади Синер от удобната му зона зад главната линия. 19-годишният играч бе първият, достигнал до брейкболи, само че точно тогава италианецът пласира образцови сервиси и отстрани заплахата - 2:2.

Напрежението се покачваше от ден на ден за южнотиролеца, който в съвсем всеки собствен сервис гейм трябваше да прави самобитни геройства, с цел да удържи натиска на музи младеж. Неизбежното обаче се случи още веднъж в дванадесетия гейм, когато скандинавецът съумя да пречупи отбраната на международния №8 със серия от гръмотевични форхенди, с цел да осъществя пробив в последния вероятен миг и да си обезпечи място на своя втори Мастърс край.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР