Яник Синер дублира титлата на АТП 250 турнира София Оупън.

...
Яник Синер дублира титлата на АТП 250 турнира София Оупън.
Коментари Харесай

Яник Синер пак спечели София Оупън

Яник Синер дублира купата на АТП 250 шампионата " София Оупън ". 20-годишният италианец надигра на финала Гаел Монфис (Фр) с 6:3, 6:4. Двубоят в " Арена Армеец " продължи единствено 1,17 часа. 14-ият в международната класация стигна до купата, без да загуби сет, като във финала още веднъж бе на високо равнище. Синер е първият тенисист, който съумява да отбрани купата си на шампионата в София. През 2016 година Роберто Баутиста Агут завоюва в дебютното издание, след което първенци станаха Григор Димитров (2017 г.), Мирза Башич (2018) и Даниил Медведев (2019). Титлата е четвърта в кариерата на Синер и трета за него през 2021 година Италианецът реализира трети триумф в четири срещи с Монфис.

" Спечелих първата купа в кариерата си точно в София, тъй че е особено да защитя трофея. Мога да кажа, че това беше най-хубавият ми мач в този шампионат. Никога не е елементарно да играеш против Гаел, той е страховит тенисист, тъй че насладата ми е огромна ", сподели Синер.

От столицата ни потегли блестящата кариера на младока, който предходната година незабавно след София заслужи трофея " Некст Джен " на АТП на най-хубавите млади тенисисти.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР