Янев и Кацаров мълчат по сигналаНяма пари за заплати и

...
Янев и Кацаров мълчат по сигналаНяма пари за заплати и
Коментари Харесай

Лекари напускат болница „Лозенец“ заради лошо управление

Янев и Кацаров мълчат по сигнала
Няма пари за заплати и осигуровки

Шефът на болница “Лозенец” е даден на прокурор. Според сигнала на ръководителя на Съвета на шефовете на лечебното заведение Ивиян Симеонов до Софийска районна прокуратура от 26 октомври т. година, шефът доцент Радосвет Горнев “вероятно е осъществил състав на член 282, алинея 1 от НК”, а точно закононарушение по работа.

Както “Труд” заяви, назначеният от служебния министър Стойчо Кацаров на шефския пост в Правителствена болница доцент Горнев, подписал контракт със себе си, явявайки се по едно и също време шеф и чиновник, и прибрал бонуси от 47 000 лева

Оказва се, че месеци преди Симеонов да се обърне към държавното обвиняване, той е уведомил документално премиера Стефан Янев и Стойчо Кацаров за проблемите в ръководството на Правителствена болница, само че реакция нямало.

Един от сериозните проблеми е, че водещи лекари към този момент са напуснали болничното заведение, а други са на път да го създадат, поради неприятното ръководство на Горнев.

“Лошият мениджмънт от страна на изпълнителния шеф и отводът му да работи в екип с всички членове на съвета на шефовете, води до финансова неустановеност и неустойчивост на болничното заведение, което се отразява на заетите лекари. Голяма част от тях са ме уведомили, че имат намерение да подадат предупреждения за преустановяване на трудовото си правно отношение. Осигуровките на личния състав не са платени и няма средства за заплати за идващия месец”, пишат от Съвета до Янев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР