Янаки Милев и Пьотр Нестеров постигнаха първа българска победа на

...
Янаки Милев и Пьотр Нестеров постигнаха първа българска победа на
Коментари Харесай

Янаки Милев и Пьотр Нестеров: Тук сме, за да спечелим турнира

Янаки Милев и Пьотр Нестеров реализираха първа българска победа на Sofia Open 2023, откакто в среща от първия кръг на шампионата на двойки двамата съкрушиха испанците Иниго Серванетс и Давид Вега Ернандес, с цел да се класират за четвъртфиналите на конкуренцията.

След триумфа българските тенисисти застанаха пред публицистите, с цел да разкрият тайната на триумфа им и също така оповестиха огромна вест, обвързвана с новия им прякор – Стената и Чука.

" Тази година успеха е една концепция по-важна и сладка. Не желая да подценявам предходната, само че сегашните противници бяха доста опитни. Помагахме си взаимно, когато беше мъчно. Мога да поздравя Пьотр, уповавам се да продължим в идващите дни и мачове. Тук сме, с цел да спечелим шампионата ", изясни Янаки.

" Беше ужасно, забавлявахме се от самото начало. Бяхме непрекъснати през целия дуел. Следвахме проекта си. Взехме реванш от един от противника, който ни нанесе загуба преди година. Искам да поздравя Янаки за страхотната игра. Тази година се представихме доста по-добре. Победата ни в този момент бе доста по-голяма от миналогодишната ", добави Пьотр.

Националите ни за Купа " Дейвис " описаха и за своя път от елементарни почитатели по трибуните в " Арена София " до участници в шампионата.

" Пътят не стартира отпреди 2 седмици, а от години. Още на първото издание бях тук като фен и се любувах. Мечтаех един ден и аз да вземам участие и се веселя, че това се случи. Искам да кажа на всеки, че когато имаш цел, и се придържаш към нея с дисциплинираност и поредност, тя може да бъде осъществена ", разяснява Милев.

" За мен пътят стартира като спаринг сътрудник, от този момент изминаха 5 години. Да съм тук сега е ужасно, това е привилегия. Искам да благодаря на всички, съдействали ми да съм на корта. Не беше в проекта този шампионат, само че когато разбрахме, че има такава опция, доста се зарадвахме. Това е доста положително за всички ", сподели още Нестеров.



Българската двойка, която взе участие с " уайлд кард " съобщи още, че задачата им е да завоюват шампионата, а рецептата за мощната им игра са положителните им взаимоотношения отвън корта.

" Важното е, че сме доста положителни другари. Разчитаме един на различен, при нас това е водещото – доверието и това кой каква работа има на корта ", безапелационен е Янаки Милев.

" Да, имаме към този момент прякор – аз съм Стената, той е Чука. Добър тандем сме, тъй като се допълваме. Играе мощно на задната линия, а аз пробвам да завърша. Доверяваме се един на различен ужасно доста. Помага ни доста, че сме близки и отвън корта. С него е една веселба всякога " приключи Пьотр Нестеров.

Накрая Янаки и Пьотр приканиха българските почитатели за поддръжка в четвъртък, когато ще се изправят против дует всред Гонсало Ескобар (Еквадор) / Александър Недовесов (Казахстан) и Александер Ерлер (Австрия) / Лукас Мидлер (Австрия).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР