Яна Маринова e имала трудно детство, което калило характера й.

...
Яна Маринова e имала трудно детство, което калило характера й.
Коментари Харесай

Яна Маринова за трудните години на детството: Нямах даже две стотинки за мекица!

Яна Маринова e имала мъчно детство, което калило характера й. Коравото момиче, каквото се научила да бъде, нееднократно е споделяло за мрачните моменти в предишното си. Тези дни Яна направи отпратка към тях в подтекста на тематиката по какъв начин да не загърбваш фантазиите си с оправдания и по какъв начин се вършат сполучливи планове в България, научи HotArena.

Актрисата, която на 17 август ще чества 42-рия си рожден ден, може дълго да приказва за това, поради триумфа на филмите „ Привличане ” и „ Диви и щастливи ”, в който си партнира с Луиза Григорова-Макариев. Яна не приема доводите, които постоянно биват употребявани за оправдания, като да вземем за пример, че „ страната потиска ”.

„ Дава пари за филми, които не се гледат. Аз не се окайвам, да вървя да стачкувам, а върша филми, които се гледат. Като искаш да се бориш, направи го по-хубаво. Покажи по какъв начин се случва… Докато обясняваш какво ще направиш, времето е минало, лети… И е безумно това по какъв начин някой непрекъснато изяснява: „ Ама ти не знаеш какво е? ”. Точно аз ли не знам какво е?! Нямах дори две стотинки за мекица. Две! Защото майка ми в последна сметка се разболя. Две стотинки. Е, по този начин стоях и ги гледах. И до ден сегашен като съм гладна и буйствувам и всичките ми другари знаят и вървят и ми носят храна... ”, показа Яна при последната си медийна изява.

Родителите й се развеждат, когато е напълно дребна .

Отгледана е от майка си и баба си. Дължи им доста. Не единствено възпитанието си, а непримиримия си, свободомислещ дух, вярата в себе си, че всичко е допустимо, стига да го желае задоволително и да се потруди. Като дете Яна била дива – съвсем като момче. Баба й взимала джинси от цех „ 8 март ”, тогава се давали по един чифт. Бъдещата актриса ги носела цяла зима, а лятото към този момент били изтъркани на коленете, поради което били преработени на къси панталони. Майка й, която била преподавател по български език и литература, а още и социолог, психолог, както е изтъквала Яна, се стараела да й даде най-хубав старт в живота и да й покаже света на изкуството. Препоръчвала й каква литература да чете. Изхарчвала огромна част от заплата си, с цел да купи билети за театри, оперети.

„ Тя не можеше да живее свито. Искаше да ми покаже по какъв начин се живее... Тя ми споделяше: „ Не желая някой да вземе да те качи в хубава кола, да те заведе на безценен ресторант и да вземеш да се омъжиш за него ”. Това, което вършат множеството красиви дами в днешно време. Не осъзнавате ли, че малко би трябвало да изтраете?! 10-15-20 години и на 40 ще сте толкоз уверени и страхотни дами, че няма да имате потребност от никакъв мъж, който не ви подхожда ... Само тъй като има пари ”, споделя Яна Маринова.

Тя е запомни от майка си, че „ не мога ” не съществува. „ Какво? Има ли такава дума? ”, отвръщала, когато щерка й казвала, че не може. Затова през днешния ден Яна има вяра, че може всичко. Това е нейната философия. И счита, че повече хора би трябвало да си повярват, изключително през днешния ден, когато можеш да работиш всичко. Ако си добър в това, което правиш, ще успееш. „ Всеки е добър в нещо, единствено би трябвало да се потруди ”, уверена е Яна.

Колоритната актриса приключва спортното учебно заведение „ Славия ”, а след това получава висше икономическо обучение в УНСС. Преди да се ориентира към актьорската специалност, Яна работи като шеф на ресторант. Признавала е, че тогава била „ недоволна млада жена ”. Не знаела какви старания би трябвало да постави, с цел да се усеща задоволена професионално. Търсела, само че на неверното място. „ Опитвах се да открия себе си като героинята си Бо в „ Диви и щастливи ”. Просто тя желае да живее живота си на макс и да стане шампионка по мотокрос, а пък чисти къщи. И Янчето по този начин ”, споделяла е актрисата за интервала, в който работела като шеф на ресторант, а пък имала интерес към малкия екран и киното. На 25 години се усетила, че няма да реализира фантазиите си, в случай че не тръгне към тях.

„ Казах си: „ Ок, виждам телевизия, има някакви доста зле изглеждащи хора, доста зле готови, с доста неприятна дикция, с доста муден разум, които се пробват да бъдат на екран ”. И отидох в няколко малките екрани и им споделих: „ Вижте, аз мога да съм водеща ”. Те ми споделиха: „ Какво приказваш?! За това се учи! ”. „ За кое се учи? Не виждате ли, че вашите не стават за нищо! ” Изгониха ме уместно. Отворих няколко списания, ок ще стане манекенка... Янчето стана манекенка в Пловдив. Бензинът ми е 65 лв., завоювах от ревюто 35 лв. ”, споделя Яна за първите си стъпки на стилния подиум.
Тя добре си спомня въпросното ревю, тъй като другите манекенки били много свенливи и не желали да облекат една транспарантна рокля. Яна се съгласила. Излязла на подиума, за първи път освен това, роклята прозирала, само че това по никакъв начин не я смущавало. Когато пък всички почнали да й ръкопляскат, вирнала глава. Още тогава усетила, че като е пред аудитория, постоянно се стреми да се показа добре. Дължи дисциплината си и спортния си хъс на леката атлетика, която тренира дълги години, а преди този момент е натрупала опи и като гимнастичка в залата на Нешка Робева. Стартира кариерата си в киното като каскадьорка и взе участие в редица родни и непознати продукции.

Скоро харизмата й е видяна и получава оферти да взе участие в родни продукции. Първата си роля получава през 2004 година Яна играе Калина в сериала „ Хотел България ”. Следващата й запаметяваща се поява е през 2009 година в поредицата „ Забранена обич ”, където влиза в облика на Ева Захариева. Тогава открива и салсата. Имала потребност разчупи това, което й се случвало, а точно проблемите, които срещала с функциите си. „ Понеже съм се научила да съм твърдо момиче и да не рева в сложни моменти ”, показа Яна и добави, че в сериала „ Забранена обич ” й било мъчно да се разплаче в някои от сцените. Запитала се  какво отпуска духа и тялото, ще й помогне да обърне внимание на възприятията си, да махне „ обвивката ”. Тогава се досетила, че когато била дребна и танцувала, майка й все й казвала да разчупи раменете, да се отпусне. „ Много дължа на тази готина жена, която ме е основала... ”, показа Яна преди дни. Салсата й дала опция да се освободи душевен, да си спомни за сензитивната си страна. И съумява.

Следват сполучливите й функции в сериалите „ Стъклен дом ”, „ Фамилията ”, „ Връзки ” , както и във филмите „ Живи митове ”, а след това „ 11А ”, „ Привличане ” и Диви и щастливи ”, в чието осъществяване взе участие ефективно. Яна има отношение към всеки стадий в работата. Актрисата, която е магистър  „ Театър и Общество “ в Нов български университет, ползва наученото и във филмовия институт в Лос Анджелис. Тя е уверена и самоуверено декларира позицията си по всяка тематика. Направи го още веднъж преди: „ За шоубизнес е доста необичайно да изясняват академично, неакадемично... Не пиша „ Лолита ”, симфония... Правим филми за развлечение ”, отсича Яна. Тази теза актрисата вкарва във кино лентата „ Привличане ”. Един от преподавателите й в Съединени американски щати й споделил да написа за нещата, които я „ тровят ”, само че да им постави облици. И тя сътворила героинята на Койна Русева в „ Привличане ”, която е сборен облик на всички, които Яна слушала от дете какво е допустимо и какво – не. „ Майка ми е споделила, че такава дума „ не мога ” няма... Докато ги приказват тези неща, някой различен ги прави ”, декларира Яна с усмивка.

По филмите „ Привличане ” и „ Диви и щастливи ”, в който си партнира с Луиза Григорова-Макариев, Яна работи с сътрудника си Александър Сано и режисьорът Мартин Макариев. Наскоро актрисата, която в края на май откри първото автокино, освен това за българско филми, показа, че през ноември й следва да се заеме с нов план. Яна Маринова не разкри детайлности за идните фотоси на следващия филм, само че остави усещането, че отново ще работи с Александър Сано и Мартин Макариев, написа Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР