Ян Енглерт, когото познаваме с ролята на отец Ередия във

...
Ян Енглерт, когото познаваме с ролята на отец Ередия във
Коментари Харесай

Актьорът ​Ян Енглерт от филма Осъдени души гостува в България

Ян Енглерт, който познаваме с ролята на отец Ередия във кино лентата " Осъдени души ", гостува в България. Утре артистът ще бъде почетен със званието Доктор хонорис идея на НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ". Днес той се срещна с ръководителя на Комисията по просвета и медии Вежди Рашидов и получи почетния знак на Народното събрание.

Синият взор на Ян Еглерт към момента е толкоз изумителен. Актьорът се майтапи, че от време на време е малко назидателен. Като отец Ередия. Приема България като собствен дом, а снимането на кино лентата " Осъдени души " като доста значим стадий в живота си.
Ян Енглерт, артист: Имаше един интервал, когато всекидневно получавах десетки писма от България. Никога не съм получавал толкоз писма в Полша. Имам повече от 150 функции във филми в моята страна, само че нито една не пожъна подобен триумф. И единствената кино роля, за която владея премия, е премията за ролята на отец Ередия в " Осъдени души ". В продължение на 60 години, на рафта владея единствено една, българска премия. В избрана възраст човек към този момент мъчно се вълнува, само че аз ненадейно се почувствах по-млад с помощта на вас и съм разчувствуван.  © БГНЕС
Председателят на комисията по просвета и медии Вежди Рашидов предложения Ян Енглерт да взе участие в копродукция сред няколко балкански страни, която се приготвя сега.
Вежди Рашидов, ръководител на Комисията по просвета и медии в Народно събрание: Малко са актьорите, които са обичани от един народ толкоз дълго време и той е един от тях. Лично аз ще направя всичко допустимо да има още една велика роля, с цел да затвърдим обичта на хората още повече.
Церемонията по връчването на почетното звание на НАТФИЗ ще бъде в кино " Одеон ", а по-късно артистът ще организира и майсторски клас в Академията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР