Ямболският бизнесмен Валентин Ревански, за когото по-рано беше съобщено, че

...
Ямболският бизнесмен Валентин Ревански, за когото по-рано беше съобщено, че
Коментари Харесай

Бизнесменът Ревански: Не съм заплашвал общински служител

Ямболският предприемач Валентин Ревански, за който по-рано беше обявено, че се е държал нападателно с общински чиновник и го е заплашвал, дефинира тази информация като погрешна и манипулативна.

В писмо до медиите той изиска право на отговор, като съобщи, че той самият е обект на напън от страна на локалната община.
 Ямболски предприемач атакува общински чиновници
Ямболски предприемач атакува общински чиновници

Сезирана е прокуратурата

Публикуваме обръщението му без редакторска интервенция.

Предизвикан съм и не мога да замълча, против погрешните и манипулативни изказвания, публикувани oт кмета на община Ямбол Георги Славов и от неговия пресцентър. Считам, че при съществуването на дванадесет щатни юридически съветници, Славов трябваше да бъде вярно съветван, че нарушава закона при изнасяне в общественото пространство на недоказани изказвания, във връзка с които няма изговаряне на способените органи. И поради това ще осъждам Георги Славов, тъй като цитирайки моето име и сдружението, той предизвиква вреди в значителен размер на активността ми.

Чрез това послание желая да изразя моята позиция по отношение на обвиняванията, които бяха отправени към мен и стоя пред Вас с името и с лицето си.

Това, което са написали, наподобява по-скоро като сюжет за холивудска продукция, а ето и истината за всичко което се случи:

Повече от две години понасям тенденциозните репресии на кмета на града и това не е загадка за никого. Предизвикани са поради това, че желанията му да усвои милиони левове, с цел да построи центрове за незаконни мигранти в региона не съумяха, след множеството митинги и локалния референдум, който инициирахме. Немалко щяха да бъдат проблемите на жителите в случай че това се беше случило.

По време на сесия на Общински съвет Ямбол, на която се обсъждаше инициирането на референдум срещу построяването на мигрантски центрове в региона, кметът Славов си разреши да насочи персонални обиди към мен. В резултат на това аз бях длъжен да отвръщам, като жител, който не е привикнал да се навежда пред такива управници. Управници, които слагат персоналния си интерес пред публичния. Уточнявам, че отговорът ми бе показан пред медиите, тъй като по време на сесията не ми беше предоставена такава опция.

Както тогава, по този начин и в този момент не преставам да не разбирам по какъв начин управлението на политическата мощ, която Славов съставлява, към момента не е снело доверието си от него. И ги приканвам да създадат това, тъй като той единствено им вреди.

Неговото възмездие не закъсня - незабавно бяха изпратени общинските му чиновници и полиция в настоящото ми дружество, което разполага с всички надлежни документи за законно строителство.

В частта, в която се приказва за " нелегално строителство ", става въпрос за няколко пристройки, за които имахме подписан прелиминарен контракт с кмета още през 2016 година, само че той го наруши. Славов съзнателно бездейства две години и половина и вкарва в подвеждане общинските съветници, с цел да не може да бъдат спазени заложените към мен в контракта условия и надлежно да бъде осуетено окончателното прекачване на собствеността. Част от тези пристройки съумяха да бъдат съборени, а други към момента не са, защото няма изговаряне на последна инстанция.

Очаквам скоро да направи опит да бъдат компрометирани и други мои действия.

Искам да отбележа, че нито една от компаниите ми в никакъв случай не е взела участие или изпълнявала държавни или публични поръчки и те напълно работят на свободния пазар.

Общинските му чиновници към този момент пети месец прекарват по-голяма част от работното си време в предприятието ми, в сравнение с работното си място. С дейностите си тормозят както работещите там, по този начин и членовете на фамилията ми, най-вече татко ми, който е на 75 години, както и брачната половинка ми.

Целта им е съвсем реализирана - част от работещо дружество е разрушено. Всеки ден, идвайки във фабриката, същите тези общински чиновници минават около цялостен противозаконен квартал, цялостен с противозаконни градежи, само че с евентуални гласоподаватели. Те са комфортни и не са обект на офанзиви.

На въпроса ми към така наречен " уплашен " от мен общински чиновник - за какво не извърнат малко внимание и на този квартал, отговорът му беше " Не можем да огреем на всички места ".

Многократно съм отправял молби към тези чиновници да ми се обаждат когато идват, с цел да мога да им спомагам. Винаги съм го правил и те могат да го потвърдят. Все отново аз съм индивидът, който дава отговор за административната активност на сдружението и съм наясно с водената преписка с държавните институции.

На 16-ти януари ми се обади брачната половинка ми, която се намираше в предприятието и заяви, че чиновниците на кмета чиновници са още веднъж там.

Пожелах персонално да приказвам с въпросния чиновник, с цел да го попитам за какво при посещаване на обекта не се обаждат на мен. Уведомих ги, че пристигам и в случай че не престанат със своеволните си дейности и превишаване на правата си, ще се оплача от тях на способените органи и ще имат и те неприятни страсти. Господинът просто затвори телефона.

Единствената истина, в написаното е това, че съм отишъл с " бял джип ". Но когато ги срещнах към този момент отвън фабриката стопирах на най-малко 15 метра от тях, слязох от автомобила и им споделих да се съобразят с желанието ми персонално да се обаждат на мен, с цел да мога да участвам на инспекциите им.

Имах диалог на висок звук и със чиновник на общинската полиция /СПООР/, на който обясних тъкмо каква е обстановката и какво е било нужно да изтърпя от тези общински служби или по тъкмо от кмета. След като приключихме се извиних на служителя, той се съгласи и одобри моето опрощение.

За " белия джип ", мога да прибавя единствено, че кметът на Ямбол сигурно може да си закупи цялостен паркинг с такива. Имайки поради делата за злоупотреби за милиони, по които беше наказан, даже дейно на първите няколко правосъдни инстанции. За страдание, както постоянно се случва в България, на последна инстанция той беше оневинен. Всички се досещат по какъв начин е стимулирал тази оправдателна присъда.

Относно това, че съм се държал " надменно " и съм ги заплашвал, не зная по какъв начин са стигнали до този извод. Мога да кажа, какво ми съобщи в лицето Людмил Кисьов - въпросният " уплашен " представител на общината върху който съм " протегнал ръка ". След като нашият диалог завърши той се обърна към мен с думите:

" Оттук се качвам към комплекс " Боровец ", с цел да видя какво сте съборили и още какво ще събаряме там ". Не съм уверен, че след тази негова имитация се е чувствал уплашен?!

Целта на инспекцията му бе да види дали сме премахнали детската люлка и пързалката.

Това което откри за срутване - е остъклената тераса на ресторанта, която е направена за улеснение на посетителите.

Въпреки, че Ямболският административен съд отсъди, че тя е направена съгласно всички условия на закона, в София Върховен административен съд /вероятно след интервенция на Славов/, отсъди в негова изгода.

Това срутване ще направя непринудено и по-късно още веднъж ще я изградя, ако основният проектант на града арх. Стоян Жечев правомерно извършва служебните си отговорности, съблюдава закона и не робува на непознати стремежи.

Освен това, кметът е намислил да събаря още в комплекса, само че за там ще му бъде много мъчно да реализира желанията си.

За определението на Славов и неговите ПР-и, че съм се " самозабравил ", персонално моето мнение е, че в случай че някой се е самозабравил, това е нашият кмет.

Явно си е помислил, че има нотариален акт за Ямбол и може да прави с него какво си пожелае, да си играе с човешките ориси и с тези на техните фамилии.

В друга част от известието се твърди, че съм се обърнал към общинския чиновник с фразата " Ще те разпилея ".

Такива думи не съм казвал, само че в случай че някой би трябвало да бъде " разпръснат ", това е така наречен ни градоначалник. Справедливост има, само че може би към момента е пристигнал моментът, в който тя ще спечелва.

Сега чакам от него нова порция поръчкови компромати и репресии към мен и фамилията ми.

Прецедент за мен е и публична институция да употребява обидни избрания като " самозабравил се предприемач ", " невижданото посягане и надменност ". Без значение дали е ориентирано към мен или към различен поданик.

Има самостоятелни настоящи съд, прокуратура, които могат и би трябвало да се намесят в този случай, с цел да излезе истината нескрито. Лично аз моля за това!

Редно е и да се самосезират след многочислените сигнали против кмета за неговите незаконосъобразни дейности.

Клетвата, която са положили магистратите е да съблюдават добросъвестно отговорностите си в името на народа.

Нека не забравяме, че доверието към нас жителите не е стока!

Всеки може самичък да прецени- кой се е самозабравил в този случай?

Трябва ли един човек, на който е дадена такава власт, да я употребява по този метод, за свое персонално възмездие, за това че всеки жител на Р България по конституция има право директно да взе участие в локалното самоуправление и да взема решение по какъв начин да живее?

Благодаря Ви за вниманието,
Валентин Ревански
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР