Ямболска компания стигна чак до Пловдив, за да си търси

...
Ямболска компания стигна чак до Пловдив, за да си търси
Коментари Харесай

Офертата за работа с бонус апартамент

Ямболска компания стигна чак до Пловдив, с цел да си търси фрагменти. Свободната позиция е за инженер, експерт по роботизирано заваряване, и е с оповестена заплата от 2400-3000 лв. бруто, сочи информация в един от огромните посреднически уеб сайтове. " Вакуум Ел Систем " ООД има контракт с Панасоник, тъй като дава обещание на утвърдените претенденти двуседмично гратис образование в Германия. От компанията очевидно гледат дълготрайно на казуса с недостига на висококвалицирани фрагменти, тъй като дават обещание подпомагане при промяна на адреса на утвърдените претенденти.

За високоплатени позиции подсигуряването на жилище в новия град към този момент напряко влиза в отговорностите на работодателя. За да задържат лоялните си фрагменти, редица строителни компании са договорили с банки нисколихвени заеми за чиновниците си, с цел да могат да се нанесат в нов дом. Нещо повече - сами започнаха да влагат във ведомствени жилища.

Транспортната компания ПИМК да вземем за пример започва строителство на специфични билдинги за чиновници като част от обществената стратегия на компанията. Първата постройка е в регион " Северен " и при междинни цени на имотните покупко-продажби в региона от 650 евро жилищата на ПИМК се продават за 550 евро на квадрат. Наемите също са алегорични - към 220 лв. месечно. Още първоначално от компанията оповестиха, че няма да продават на свободния пазар, а единствено на чиновници.

Подобен план " Жилища за промишлеността " имаха преди две години и в Тракия икономическа зона. Зад концепцията застанаха 10 от най-големите предприятия в региона, като концепцията беше работодателите да дават на невисок наем жилища на служащите си.

Дори държавната администрация стигна до извода, че в случай че службата върви с на ниска цена дом, искащите ще бъдат доста. В края на предходната година регионалният шеф Здравко Димитров разгласи, че изследва опцията да събере огромна част от пловдивските държавни структури в една постройка, към който ще има и кампус за чиновниците. Една от опциите бе терен в регион " Южен " от 4 декара. „ Заплатите в администрацията не са толкоз високи, тъй че това ще е един плюс към службата. Това е методът да задържим младежите, аргументира се той.

По-евтин, само че въпреки всичко обезверен ход е превозването на работна ръка от все по-далеч. Не е загадка, че една компания от Тракия икономическа зона към този момент води служащи чак от чирпанските села. Всяка заран фирмен превоз минава и събира хората, а вечер ги връща. Тук обаче става въпрос за неквалифициран личен състав.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР