Ямбол. Възможностите за подпомагане на новосъздадени фирми по процедура Насърчаване

...
Ямбол. Възможностите за подпомагане на новосъздадени фирми по процедура Насърчаване
Коментари Харесай

Ямбол: Градът бе домакин на първата за страната информационна среща по процедура „Насърчаване на предприемачеството“ за стартиращи предприятия

Ямбол. Възможностите за подкрепяне на новосъздадени компании по процедура „ Насърчаване на предприемачеството “ от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ бяха показани през днешния ден в Ямбол от министъра на стопанската система Емил Караниколов. С това започва национална осведомителна акция, в границите на която се показват главните критерии, периоди и метод за кандидатстване, размер на финансирането и други Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
„ Щастлив съм, че тази акция потегля тъкмо от Ямбол. Това е образец за положителното взаимоотношение сред локалната и държавна власт “, посочи по време на срещата кметът на Ямбол Георги Славов. Министър Караниколов заключи работата по осъществяване на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “, като разгласи, че за интервала 4 май 2017 година - 30 юни 2018 година са подписани 712 нови контракта за финансиране на стойност 600 млн. лв.. По неговата оценка осъществяването на програмата е на все по-добро равнище, с помощта на напъните за понижаване на административната тежест със съкратени периоди за оценка на плановете и за осъществяване на заплащанията към частния бранш.
В осведомителния ден участваха също по този начин представители на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия, на Българската организация за вложения, специалисти от Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност ” и други
По-късно в града бе открит и информативен офис на Министерство на стопанската система, който ще бъде част от мрежа от сходни центрове в цялата страна.
Подробна информация за кандидатстване по Оперативна програма „ Иновации и конкурентноспособност “ и процедурата „ Насърчаване на предприемачеството “ може да се види също по този начин на интернет страницата на Управляващия орган на програмата: www.opic.bg, както и на място в Ямбол, в Областния информативен център, ул.,,Търговска`` № 34, тел.: 046/ 62 01 86.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР