Ямбол става Виена с 20 реновирани автобуса MAN Graf und

...
Ямбол става Виена с 20 реновирани автобуса MAN Graf und
Коментари Харесай

Ямбол става Виена! Ето с какво се сдобихме

Ямбол става Виена с 20 реновирани рейса MAN Graf und Stift доставени от Виена за транспортния оператор, който обслужва линиите в града.
Автобусите са снабдени с всички най-модерни системи за сигурност, комфорт на пасажерите и електронна осведомителна система. Освен това, рейсовете са екологични - Евро 5, задвижват се от 6 цилиндров мотор с размер 12,8 литра, употребяващ полутечен нефтен газ(LPG).


Автобусите от този модел са специфична взаимна разработка на концерна MAN и транспортния оператор на град Виена - Wiener Linien. Инвестицията е за над 1млн. евро и включва с изключение на доставката на нови рейсове, и построяването на автоматизирана система за таксуване на пасажерите, която жителите и гостите на Ямбол имаха опция да тестват в продължение на две седмици на особено разположените за задачата два рейса в центъра на града.
Системата разрешава качване единствено от първата врата, като пасажерът ще маркира своя билет на електронен валидатор, след което автоматизирано ще се отваря турникет за влизане в салона на рейса. Слизането пък ще става единствено от втората врата, която е обезопасена против нерегламентирано качване с турникет и умна система за следене посоката на придвижване на обекта в нейния обхват. Автобусите разполагат и с видеонаблюдение за гарантиране сигурността на пасажерите и личния състав. За въвеждането на рейсовете в употреба, транспортният оператор ангажира експерт, подготвен във Виена, който ще подкрепя образованието на личния състав, поддръжката и диагностиката на новите транспортни средства.

Малко след 21 часа нощес първите коли, които от през днешния ден потеглят по улиците на Ямбол минаха последни инспекции и подготовка за въвеждане в постоянна употреба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР