Ямбол. През световния месец за борба с рака на гърдата,

...
Ямбол. През световния месец за борба с рака на гърдата,
Коментари Харесай

Сградата на Безистена в Ямбол ще бъде осветена в розов цвят

Ямбол. През международния месец за битка с рака на гърдата, на 8 октомври, постройката не ямболския Безистен ще бъде оцветена в розова светлина. По този метод Ямбол ще взе участие в националната благотворителна акция за битка с рака на гърдата „ Национален розов ден “ от плана Pink Light. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Кампанията е част от задачата на Avon против рака на гърдата, която е най-мащабната благотворителна самодейност в България, с одобрено име и поредни старания в поддръжка на дамите в битката с рака на гърдата. Кампанията има за цел още един път да подсети за голямата значимост от ранна предварителна защита и постоянни профилактични прегледи за дамите, като по този метод цели да доближи най-вече българки в цялата страна.
Заедно с красиви и известни здания в София, Пловдив, Русе, Шумен, Ловеч и други градове в страната на 8 октомври вторник в 20 часа ще светне в розов цвят и неповторимата постройка на Безистена, знак на града, като израз на поддръжката на община Ямбол в Националния розов ден.
Община Ямбол не за първи път се включва сходни благородни благотворителни начинания. На 17 ноември 2015 Безистенът бе осветлен във виолетова светлина, с което Ямбол съобщи съпричастност към акцията на Фондация „ Нашите недоносени деца “ против преждевременното раждане и в поддръжка на засегнатите фамилии.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР