Ямбол пред грипна ваканция: Здравните власти препоръчват децата да останат

...
Ямбол пред грипна ваканция: Здравните власти препоръчват децата да останат
Коментари Харесай

Ямбол пред грипна ваканция: Здравните власти препоръчват децата да останат у дома

Ямбол пред грипна почивка: Здравните управляващи предлагат децата да останат вкъщи. Очаква се през днешния ден Областният действен щаб да реши дали ще разгласи публично грипна почивка.

„ В региона боледуват извънредно доста деца и възпитаници. В петък отсъстващите възпитаници доближиха към 20%. Това са нашите претекстове да желаеме децата да минат на онлайн образование тази седмица “, изясни за Радостина Калчева, шеф на РЗИ-Ямбол.

„ Едва през днешния ден достигнахме и надхвърлихме сериозната за Ямбол епидемиологична стойност – имаме 348 болни на 10 хиляди души. Днес ще бъдат взети ограничения за попречване. Спираме плановите съвещания на дами и деца. Спираме профилактичните имунизации и реимунизации. Преустановяваме свижданията в заведения за болнична помощ и обществените заведения. Засилваме осъществявания филтър в образователни заведения. Става наложително носенето на масти от личния състав в детски и образователни заведения. Мерките ще са в действие от 30 януари до 5 февруари “, добави тя.

Осем други области към този момент са в грипна зараза. Мерки са въведени и в Пазарджик, Плевен, Смолян, Габрово, София-област, Варна и Бургас.

Учениците в Пловдив и региона минават на онлайн образование от през днешния ден, поради грипната зараза. Ако продължи повишаването на броя на болните деца, кметът е в подготвеност да даде тридневна грипна почивка на учениците.

Директорите би трябвало да раздадат електронни устройства на учениците, които нямат такива, като не позволяват скупчване на огромни групи деца.

За да се спре разпространяването на болестта се стопират плановите съвещания и интервенции, визитите в лечебните заведения, профилактичните прегледи и имунизациите. Носенето на маски в лечебни заведения е целесъобразно. Увеличава се и натискът в лечебните заведения. Повече от половината кревати в региона са заети.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР