Ямбол посреща 24 май с нов символ, носещ духа на

...
Ямбол посреща 24 май с нов символ, носещ духа на
Коментари Харесай

В навечерието на 24 май: Ямбол посреща празника с нов символ на българската просвета

Ямбол посреща 24 май с нов знак, носещ духа на българската култура и просвета. Това оповестиха от общината.

В навечерието на най-българския празник - 24 май, Община Ямбол приготви специфичен подарък за жителите и гостите на града.



Община Ямбол

Пред постройката на Общината е ситуирана скамейка, чиято форма прилича книга. Специалният дизайн е направен по поръчка единствено за града, а пейката е с по-големи размери от елементарните. Дължината ѝ е 280 см, като задачата е да се отличава от общоприетата паркова мебел.

На повърхността ѝ е изписано едно от най-обичаните стихотворения в българската литература – " Аз съм българче " на великия стихотворец Иван Вазов.



Община Ямбол

Това стихотворение носи в себе си дълбока страст, израз на любовта и почитта към България, към нейната история и просвета.

Идеята зад слагането на тази скамейка е не толкоз да се употребява като място за отмора на минувачите, а да внесе спомагателна психика в улиците на Ямбол.

Тя приканва всеки, който я види, да прочете тези думи, да се потопи в облиците и страстите, които те провокират, да се въодушеви от прелестната лирика на Вазов.

Пейката е дарена на Община Ямбол, средствата са предоставени от екипа на кмета на града Валентин Ревански.

 



Община Ямбол

След приключването на празничните дни пейката ще бъде преместена до постройката на Регионална библиотека " Георги Раковски ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР