Ямбол отпадна от турнира за Купата на България, след като

...
Ямбол отпадна от турнира за Купата на България, след като
Коментари Харесай

Тони Дечев: Всичко, което пробвахме днес просто не се получаваше

Ямбол отпадна от шампионата за Купата на България, откакто отстъпи с 84:100 на Левски Лукойл в полуфиналния конфликт в Панагюрище. Ето по какъв начин разяснява срещата треньорът на Ямбол Тони Дечев:

„ Не можа да се получи отбраната. При състояние, че сме получили 100 точки, от които 57 на полувремето, значи, че не сме играли в отбрана. Бенсън ни вкара 22 точки с обикновено нахлуване, което има Левски. Всичко, което пробвахме през днешния ден просто не се получаваше. Много рано прегоряха момчетата. Много от тях играят за първи път през живота си полуфинал. Това са неща, които аз ги знам. Просто, от самото начало им приказвах, че желая да не виждам хора, които са се отказали. За страдание, видях такива. Надявам се, че имаме време до края на шампионата, с цел да оправим и това.

Случва се всеки да изпусне. Въпросът е, че след всеки наш пропуск под коша или след всяка наша неточност, след всяко неприятно нахлуване следва бърза офанзива. Това беше главната ни задача, а ние не успяхме да се оправим с нея. Смятам, че в случай че бяхме докарали мача да се играе в по-ниско движение, без толкоз лесни контраатаки, най-малко нямаше да бъде този огромен резултат. Щяхме да бъдем в някакви по-нормални граници. Така, със 100 точки няма изобщо какво да приказваме за някаква отбрана. Това не се получи добре на целия ни шампионат. И през вчерашния ден не можахме да играем добре в отбрана, през днешния ден за жалост.

Смятам, че този шампионат ни оказа помощ за това, което дублирам от много време. Мисля, че е време към този момент да победим някой от тимовете в топ 3. Имаме да играем и с трите тима. Надявам се в останалата част от шампионата това да го създадем. Направим ли го и вземем ли мачовете против нашите съперници, считам че ще мръднем от това седмо място, което е нашата цел.

Отдаде се опция да дам минути на Матушев. Просто той би трябвало да почувства баскетбола, тъй като едно е да тренираш независимо, едно е да тренираш с тренировки, само че мачът ти дава напълно друго нещо. Мачът те кара да мислиш баскетболно. На него това сигурно му липсва след една година отвън терените, изключително за млад състезател. Убеден съм, че от ден на ден и повече ще ни оказва помощ. Той би трябвало да бъде подготвен, тъй като аз считам, че е момче към, което следващата година може да се построи тимът на Ямбол. “, съобщи треньорът на Ямбол Тони Дечев.
Снимка: facebook.com/basketballfederation
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР