Ямбол и Бургас в годините са сред най-засегнатите региони –

...
Ямбол и Бургас в годините са сред най-засегнатите региони –
Коментари Харесай

Румен Петков в Ямбол: По Черноморието и Ямболско присъствието на бежанците от Украйна е най-осезаемо и това поражда редица въпроси

Ямбол и Бургас в годините са измежду най-засегнатите райони – първо след епидемията от шап бяха избити хиляди животни, което докара до тежък удар върху поголовието в България изобщо. Първият удар на бежанската вълна, в това число незаконното превеждане на бежанци през България, беше повлечен точно в Бургас и Ямбол. Това разяснява ръководителят на АБВ Румен Петков на среща с актива на партията в Ямбол и представители на КП „ Българска социалистическа партия за България “ от района, оповестиха от пресцентъра на партията. Той добави, че сега по Черноморието, в т. ч. и ямболския район, наличието на бежанците от Украйна е най-осезаемо и това поражда редица въпроси – от позиция на обществената среда, адаптирането на бежанците към нашите условия на живот и гарантирането на сигурността и спокойствието на всички живущи в района, в това число български, съветски и украински жители.

„ Стоят огромни въпросителни и пред туристическия сезон, тъй като една част от бежанците основават усещането, че се заселват трайно и то тъкмо по морското крайбрежие. И сякаш Европа няма единна политика, която да подсигурява пропускането на хора, които не са бегълци от правораздаването в Украйна “.

Румен Петков напомни, че с началото на военните дейности в Украйна огромна част от пандизчиите бяха освободени без всякаква мотивация. И Европа, включително България, продължаваме да нямаме отношение към тези, които явно са нарушили законодателството на Украйна.

Председателят на АБВ разяснява, че в Украйна мъжете сред 18 и 60 години нямат право да напущат страната си. Такива представители обаче живеят много пищно и в България, а и в останалите европейски страни. Това е образец за двойни стандарти, изясни Петков и акцентира, че следствията ще са за сметка на европейските жители.

Същевременно Румен Петков бе безапелационен, че ние сме длъжни от морална позиция да посрещнем бягащите от войната и да създадем всичко по силите си за тях. Но това би трябвало да става въз основата на ясни правила, които са за всички.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР