Ямбол е победител в конкурса на Министерството на туризма за

...
Ямбол е победител в конкурса на Министерството на туризма за
Коментари Харесай

Ямбол е обявен за най-добрата културно-туристическа дестинация

Ямбол е победител в състезанието на Министерството на туризма за най-хубава културно-туристическа дестинация, заяви общината.

Благодарение на това българският град ще бъде включен в европейската ЕДЕН мрежа (European Destinations of Excellence - Най-добри европейски дестинации), която разпространява моделите за стабилно развиване на туризма на територията на целия Европейски съюз. Ползите от това са, че дружно с останалите градове в мрежата Ямбол ще бъде показан с интернационална рекламна и осведомителна акция, в това число посредством участия в туристически тържища и профилирани турове. Целта на европейската самодейност е да се разпространяват нововъзникващи български туристически дестинации.

Проектът на Ямбол е оценен поради високото качество, благосъстояние и автентичност, учредени на локални културно-материални активи, досегаемост на дестинацията, атракции за поощряване на културния туризъм, прелест и неповторими прекарвания за туристите, осведоми общината.

През предходната година Националният археологически резерват " Тракийски и древен град Кабиле " завоюва най-високия приз " Изборът на българите " в първите годишни награди на Министерството на туризма, напомня общината. Общинският музей на бойната пък е преди всичко в категорията " Музеи " на акцията " Чудесата на България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР