Ямбол. До 20 март жителите и гостите на Ямбол могат

...
Ямбол. До 20 март жителите и гостите на Ямбол могат
Коментари Харесай

Ямбол: До 20 март жителите и гостите на градамогат да разгледат гостуващата изложба, посветена на историята на железницата „Ямбол – Елхово“

Ямбол. До 20 март жителите и гостите на Ямбол могат да прегледат гостуващата галерия, отдадена на историята на железницата „ Ямбол – Елхово “, която бе открита в Културно-информационен център „ Безистен “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . „ Експозиция като тази ни дава опция да пътуваме с интерес обратно във времето “, съобщи при откриването на изложбата заместник-кметът на община Ямбол Илиана Бицова, която приветства създателя на плана инж. Георги Петков и съорганизаторите от Държавен списък - Ямбол и Етнографско-археологически музей Елхово.
Експозицията включва макет на железопътна линия със съответните гари и здания към тях, употребяваните през годините разнообразни видове вагони и локомотиви, както и фото-документална галерия, озаглавена „ Железницата Ямбол-Елхово - 101 години история “. Изложбата е осъществена с финансовата поддръжка на Етнографско-археологически музей – Елхово.
При откриването й шефът на музея Христо Христов показа любопитни детайлности от историята на железницата, а създателят на макета на линията инж. Георги Петков описа, че работата по изработването е траяла седем години и е резултат от събирането на богат снимков и документален материал. Той показа още и своята концепция да обогати експозицията си с макет, представящ индустриализацията на ямболския район.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР