Ямайски изпълнител даде под съд американската поп звезда Майли Сайръс

...
Ямайски изпълнител даде под съд американската поп звезда Майли Сайръс
Коментари Харесай

Иск за 300 млн. долара срещу Майли Сайръс - за плагиатство

Ямайски реализатор даде под съд американската поп звезда Майли Сайръс за плагиатство. Ищецът желае отплата от 300 милиона $, съобщи БГНЕС.
Искът в нюйоркския регион Манхатън е подаден от Майкъл Мей, който е прочут под псевдонима Flourgon. Причина за жалбата е известната ария на Сайръс We Can`t Stop от четвъртия ѝ албум Bangerz, излязъл през 2013 година.
Според Мей 25-годишната Сайръс е употребила нелегално в сингъла думи и музикалната конструкция на композицията с името We Run Things, която той записва през 1988 година. Според Мей 50% от песента на американката е построена от измислени от него хрумвания.
Както твърди в желае, Сайръс дължи триумфа на композицията, която през август 2013 стигна до второ място в класацията " Билборд " (Billboard) в Съединени американски щати с помощта на " неповторимото, остроумно и автентично наличие ", съчинено от ямаеца преди 30 години.
Освен компенсацията, Мей желае и възбрана за по-нататъшното разпространяване, продажба и осъществяване на сингъла We Can`t Stop. В желае са включени, с изключение на Сайръс, и марката RCA Records, който е на Sony. Никой от упрекнатите не е коментирал обстановката.
Родената през 1992 година в Нешвил, щата Тенеси Майли Сайръс става известна като изпълнителка на основната роля в сериала " Хана Монтана " (Hannah Montana, 2006-2011).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР