Якуб Блашчиковски има голямо футболно сърце. Виждали сме го многократно

...
Якуб Блашчиковски има голямо футболно сърце. Виждали сме го многократно
Коментари Харесай

Огромен жест: Куба Блашчиковски купува "Висла" Краков, за да го спаси от фалит

Якуб Блашчиковски има огромно футболно сърце. Виждали сме го неведнъж на терена, сподели го и преди няколко месеца, когато се завърна във " Висла " Краков и се съгласи да взима допустимо най-ниската разрешена заплата за професионален футболист в страната - 100 евро на месец.

През февруари 2019-а той извади 1,3 милиона лични средства за заплати на играчите и с цел да може тимът да получи лиценз за идния сезон.

34-годишният поляк е подготвен на всичко, с цел да избави " Висла " от банкрут, който към този момент мощно заплашва клуба поради пандемията от ковид. Както съвсем на всички места по света сега, по този начин и в Полша не се играе футбол, а това слага " Висла " на колене. Затова Куба е решил с двама свои бизнес сътрудници да купи клуба и да го избави, предават полските медии.

През този сезон Блашчиковски има 5 гола и 3 асистенции в 15 мача за един от най-титулуваните тимове в Полша, който сега заема 13-ата позиция в шампионата.

Куба напусна " Висла " през 2007-а, осъществявайки трансфер в " Борусия " Дортмунд. Под управлението на Юрген Клоп той се трансформира в един от любимците на " жълто-черните ", като завоюва две трофеи на Германия и една купа на страната. След интервали във " Фиорентина " и " Волфсбург " през 2019 година полузащитникът се върна в родината си.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР