Яхтата на Роман Абрамович Eclipse вече не е най-голямата яхта

...
Яхтата на Роман Абрамович Eclipse вече не е най-голямата яхта
Коментари Харесай

Azzam - най-голямата яхта в света [ВИДЕО]

Яхтата на Роман Абрамович Eclipse към този момент не е най-голямата яхта в света. Палмата на шампионата към този момент е на Azzam, пусната на вода преди няколко дни в Германия. Името на притежателя се пази в загадка, само че съгласно клюките, тя е издигната за саудитския принц Ал-Уалид ибн Талал ал-Сауд.

Azzam е с дължина 180 метра и е със 17 метра по-дълга от яхтата на Роман Абрамович. Ширината на плавателния съд е 20,7 метра , а водоизместимостта 14 хиляди тона . Съобщава се, че цената на най-голямата яхта е към 609 милиона $ . Проектирането й е лишило към една година, а строителството е траяло три години.

Azzam е освен най-дългата яхта в света, само че и най-бързата в своя клас. Мощността на двата дизелови мотора е 94 000 к.с. Те разрешават яхтата да развива скорост от над 30 възела (48 км/ч).

Яхтата е проектирана от компанията Nauta Yachts. Изграждането е осъществено в корабостроителницата Lurssen в Бремен. Какво има вътре в лодката не е ясно. Най-вероятно, тя не отстъпва по разкош на тази на Роман Абрамович, която с изключение на всичко друго има две хеликоптерни площадки, огромна зала, кинозала и мини-подводница.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР