Яхтата е истински лукс, за който хората с възможности са

...
Яхтата е истински лукс, за който хората с възможности са
Коментари Харесай

Яхтата, която може и да лети

Яхтата е същински разкош, за който хората с благоприятни условия са подготвени да платят големи суми - що се касае за цяла къща да вземем за пример. А производителните на сходни плавателни съдове в последните години излизат с все по-примамливи оферти, с които да изкушат милионерите и милиардерите, почитатели на усамотението в намерено море.
 Дейвид Бекъм, новата яхта на футболиста и какъв брой милиона ще заплати за нея
Подаръкът за милиони, който Бекъм си направи за Коледа

Награда за добре свършената работа

Италианската компания Lazzarini нееднократно е привличала внимание с плановете си - като суперяхта с форма на лебед, мегаяхта за близо 500 милиона $, въодушевена от формите на акулите, както и яхта с голяма дупка по средата.

Но следващият им концептуален план още веднъж съумя да надвиши и най-смелите ни показа. Air yacht е не просто първокласна яхта, а яхта, която може и да лети.

Основната конструкция е построена от въглеродни нишки и може да доближи скорост от 60 възела с помощта на четири електрически витла, захранвани със слънчева сила . Тя е с дължина 150 метра и широчина 80 метра, като главната палуба е дълга 80 метра.

Към нея са прикачени два цялостни с хелий дирижабъла , които й разрешават да се движи и над водата. Air Yacht остава във въздуха, тъй като хелият е по-лек от него, а в това време получава инерция и от солидните си витла.

Двата огромни балона са прикрепени посредством четири въглеродни моста, през които пасажерите могат да вървят. Част от вътрешността им обаче е недостъпна, тъй като е цялостна с 400 000 m3 компресиран хелий, задвижван от осем противоположно въртящи се мотора, всеки захранван от ултралеки акумулатори и слънчеви панели.

В долната част на всеки от двата дирижабъла са така наречен " надуваеми изби ", които се пълнят с въздух при доближаване до вода, позволявайки на транспортното средство да плава, когато е належащо.

Air yacht се изтласква надолу от въртенето на моторите и може да стои над водата посредством понижаване на налягането на хелий и баластна котвена система. Яхтата може да плава постепенно и умерено със скорост от пет възела, изясняват от компанията.

На разположение на пасажерите са по пет жилището от всяка страна, всеки от които е с впечатляваща панорама. В задната част има и площадка за наблюдаване, която разрешава да подишаш чист въздух и до момента в който се издигаш на метри над водата. А летенето може да продължи повече от 48 часа , предава Daily Mail.

 Somnio, най-голямата яхта на света и жилищата за милионери, които ще предлага
Най-голямата яхта на света, която не е за всеки

Една по-различна идея

В главната част на структурата е обособено общо пространство за отмора и хранене в просторната всекидневна с столова. Не липсват и плувен басейн, и хеликоптерна площадка. Все още не е ясно по кое време концепцията ще се трансформира в действителност и каква ще бъде цената на летящата лодка, предопределена за частно прилагане, само че най-вероятно ще е стотици милиони.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР