Яхта с трима руски граждани е изчезнала в Червено море

...
Яхта с трима руски граждани е изчезнала в Червено море
Коментари Харесай

Мистерия, яхта с руснаци на борда изчезна в Червено море

Яхта с трима съветски жители е изчезнала в Червено море край крайбрежията на Саудитска Арабия и Йемен, заяви съветското посолство в Рияд.

Плавателният съд с име " 30 минути ", пътуващ за Джибути, е заредил гориво на 17 април в южното саудитско пристанище Джазан, само че два дни по-късно " радиовръзката е била изгубена ", се споделя в изказване на посолството, представено от БГНЕС.



Червено море е главен корабоплавателен път, който стана очевидец на редица набези против плавателни съдове от страна на йеменските бунтовници хусити, които от 2015 година водят война против водената от Саудитска Арабия коалиция, подкрепяща интернационално приетото държавно управление на Йемен.

Яхтата е тръгнала от Порт Саид в Египет и е серпантина на няколко места, в това число в саудитския крайбрежен град Джеда, преди да стигне до Джазан, се споделя в изказването на съветското посолство.

" По данни на локалните способени органи сега в издирването вземат участие всички свободни плавателни съдове, намиращи се в региона на хипотетичното местоположение на яхтата ", се споделя в него.

" В съдействие със саудитските управляващи продължаваме да подхващаме всички нужни стъпки за изясняване на ориста на изчезналия кораб, както и за оказване на спешна помощ на намиращите се на борда съветски жители. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР