Ягодата е невероятно полезен плод. С нейна помощ можете да

...
Ягодата е невероятно полезен плод. С нейна помощ можете да
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, когато ядем ягоди

 Ягоди

Ягодата е необикновено потребен плод. С нейна помощ можете да отслабнете, да подобрите самочувствието и външния си тип. Подготвили сме 7 неща, които се случват с тялото ви, в случай че употребявате постоянно този артикул:

1. На стража за крепко сърце

Ягодите оказват помощ за възстановяване здравето на сърцето. Учените настояват, че постоянната консумация на антоцианините, които участват в техния състав, понижават риска от сърдечен удар. Яжте ягоди най-малко три пъти седмично.

Ягодата е естествено противовъзпалително средство и пази стените на кръвоносните съдове. А полифенолът предотвратява образуването на съсиреци.

2. Стоп на стареенето!

Антиоксидантите в ягодите освен забавят процеса на стареене, само че и се борят със свободните радикали.

3. Профилактика против рак

Антиоксидантите са и профилактика против ракови болести: блокират растежа на туморите и понижават възпалението.

4. Намаляват килограмите

Ягодата има невисок гликемичен показател и са цялостни с фибри, които контролират равнището на захар и забързват обмяната на субстанции. Често се употребява от диабетици и хора, които се готвят за плажния сезон.

5. Подобряват паметта

Ягодата способства за подсилване на невронните връзки и усъвършенстват кратковременната памет. Плодът забавя процеса на стареене на мозъка, оказва помощ ни още дълго да останем със здрав разум и мощна памет, предотвратявайки заболяването на Алцхаймер.

6. Остро зрение

Ягодата предотвратява появяването на нарушено зрение и спомага за прогресивното лекуване на към този момент появили се недъзи.

7. Висок имунитет

В една шепа ягоди се съдържа повече витамин C, в сравнение с в един портокал. Затова при настинка наблягайте освен на цитрусовите плодове, само че и на ягодите.

Недостатъците на ягодите:

В ягодата се натрупват прекалено много нитрати. Всяка година се сформира лист с плодове и зеленчуци с високо наличие на останки от пестициди, които са известни като „ мръсната дузина “. И ягодата постоянно се числи към тях.  Затова е значимо да знаете произхода на ягодите, а най-добре да консумирате лично произвеждане!

Заради високото наличие на калий в ягодата, тя е несъвместима с приема на някои медикаменти (бета-блокери) и може да бъде нездравословна за хора с заболели бъбреци.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР