Ядреният синтез е сливане на леки ядра, при което се

...
Ядреният синтез е сливане на леки ядра, при което се
Коментари Харесай

Проф. Троев: Ядреният синтез е неограничен източник на енергия

Ядреният синтез е обединение на леки ядра, при което се образува ново ядро, отделящо извънредно огромна сила. Примери за това са двата изотопа на водорода, диотерий и тритий.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria нуклеарният физик проф. Трою Троев от института за нуклеарни проучвания към Българска академия на науките.

Тази реакция протича на Слънцето, само че на Земята няма по какъв начин. Тя не може да протече при естествени условия, би трябвало влияние извън, с цел да я принудим да стартира.

Полученият пробен резултат от американските учени е дребна стъпка, само че има извънреден принос. Тя демонстрира, че на Земята би трябвало влияние, с цел да протече тази сила. Внасяме сила, с цел да получим още по-голяма сила. Този опит това реализира – сподели, че термоядрената реакция може да стартира под въздействието на лазери. В Европа опитите се вършат с магнитно поле.

Имаме пътна карта до 2050 година този безграничен източник на сила да влезе в действителна приложимост. Използваното гориво е вода. Едно езеро като Панчаревското може да стигне за 100 години за един реактор.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР