Ядреният надзорен орган на ООН излезе с доклад в обем

...
Ядреният надзорен орган на ООН излезе с доклад в обем
Коментари Харесай

МААЕ зове за зона за сигурност около Запорожката АЕЦ frognews.bg

Ядреният контролен орган на Организация на обединените нации излезе с отчет в размер на 50 страници за обстановката в Украйна, в това число в държаната от Русия, в това число във връзка с Запорожката атомна централа - най-голямата в Европа. 

МААЕ остава съществено загрижена за обстановката към АЕЦ " Запорожие ". Екипът бе позволен в непосредствена непосредственост до централата, където е станал очевидец на обстрел в региона. 

Установени са и някои вреди:

Повреден е контейнер за турбинно масло, покриви на разслични здания, измежду които такава, в която се съхранява свежо адрено гориво, както и хранилището за твърди радиоактивни боклуци. Повредена е била новата образователна постройка, постройката, в която е ситуирана ЦС системата за физическа отбрана, контейнерът, в който е ситуирана системата за радиационен надзор, наоколо до сухото вместилище за отработено гориво.

Някои ремонтни действия към този момент бяха осъществени. В отчета си МААЕ означават, че ще е нужна спомагателна работа за премахване на всички породени вреди. 

Нивата на радиация в региона остават естествени.

МААЕ са открили съветско военно наличие в региона. Представители на съветския нуклеарен орган Росенергоатом също се намира в централата.

Обслужващият личен състав не е имал безграничен достъп до някои зони. След задачата на МААЕ в АЕЦ " Запорожие " генералният шеф изрази угриженост, че сходни ограничавания могат да лимитират достъпа на оперативния личен състав до някои места при положение на повреда и по този метод да застрашат успеваемостта на естествената работа и реакцията при повреда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР