Ядреният надзор на ООН обяви, че засилва присъствието си в

...
Ядреният надзор на ООН обяви, че засилва присъствието си в
Коментари Харесай

ООН утроява броя на експертите в петте украински ядрени централи

Ядреният контрол на Организация на обединените нации разгласи, че ускорява наличието си в Украйна, с цел да помогне за предотвратяването на нуклеарна повреда по време на войната.

Международната организация за атомна сила скоро ще има непрекъснато наличие във всичките пет украински нуклеарни уреди. Това включва и Чернобил - централата, затворена след злополуката през 1986 година

Международни експерти към този момент участват в окупираната от съветската войска нуклеарна електроцентрала в Запорожие, само че Агенцията ще изпрати специалисти и в последна сметка ще утрои броя им. Ръководителят на организацията Рафаел Гроси ще посети Украйна през идната седмица, с цел да започва интервенцията. Отсега нататък към 12 специалисти ще участват когато и да е " в Украйна, с цел да " следят обстановката, да ревизират оборудването " или да " дават техническа помощ ", прецизираха от организацията.

Ръководителят на МААЕ ще се срещне и с високопоставени украински чиновници в границите на напъните си за основаване на " защитна зона " към централата в Запорожие. Той организира съвещания с Киев и Москва от няколко месеца, само че към този момент несполучливо.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР