Ядрените преговори между САЩ и Северна Корея не са в

...
Ядрените преговори между САЩ и Северна Корея не са в
Коментари Харесай

Мун Дже Ин: Ядрените преговори между САЩ и Северна Корея не са в задънена улица

Ядрените договаряния сред Съединени американски щати и Северна Корея не са в задънена улица, увери през днешния ден южнокорейският президент Мун Дже Ин в отговори на писмени въпроси от организациите Асошиейтед прес, Франс прес, Ройтерс, ТАСС, Синхуа, Киодо и Йонхап преди идния на следващия ден симпозиум за корейския кротичък развой в Сеул под семейството на Йонхап.

Мун, който предходната година изигра решаваща роля за доближаването сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун, прикани да бъде проявено самообладание след " повече от 70 години враждебни връзки ". " Би било мъчно изведнъж да се прекоси цялостен океан от съмнение ", посочи той, като в същото време прикани Северна Корея да възобнови разговора, с цел да потвърди волята си за денуклеаризация, предава Българска телеграфна агенция.

Мун Дже Ин, който в края на седмицата ще се срещне с Доналд Тръмп след срещата на върха на Г-20, се стреми да съживи преговорния развой, който наподобява буксува след неуспеха на втората среща сред Тръмп и Ким в Ханой през февруари, отбелязва Франс прес.

" Няма причина сегашната обстановка да се възприема като знак, че мирният развой е в задънена улица единствено тъй като темпото остава постепенно ", сподели Мун Дже Ин. Той увери, че волята на Тръмп и Ким да водят разговор в никакъв случай не е изчезнала, и даде за образец неотдавнашната замяна на писма сред двамата водачи.

Неотдавна Тръмп съобщи, че не е незабавно да се състои трета среща сред него и Ким. Мун Дже Ин обаче увери, че такава намира се разисква в коридорите сред Вашингтон и Пхенян.

Въпреки това представители на американското държавно управление споделят в частни диалози, че КНДР не е дала отговор на предлагането на Съединени американски щати за работни полемики, а наскоро южнокорейският министър на националното обединяване призна, че процесът е в мъртва точка, отбелязва Франс прес.

Мун съобщи, че за него срещата на върха в Ханой не е била неуспех, а е дала опция на Вашингтон и Пхенян да схванат по-добре позициите си и " да сложат всичко, което желаят на масата за договаряния ", съобщи Асошиейтед прес.

Мун Дже Ин акцентира, че в диалозите му с Ким Чен Ун севернокорейският водач в никакъв случай не е обвързвал денуклеаризацията с военния съюз сред Южна Корея и Съединени американски щати, нито с евакуиране на американските войски от южната съседка на КНДР. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР