Ядрената централа на SC не успя да коригира проблема със системата за безопасност, казват федералните служители

...
Комисията за ядрено регулиране на САЩ казва, че операторите на
Коментари Харесай

Комисията за ядрено регулиране на САЩ казва, че операторите на V.C. Лятната атомна електроцентрала не успя да идентифицира и отстрани проблемите, които направиха аварийната енергийна система уязвима за преждевременна повреда.

Неотдавнашен доклад от инспекция показва, че проблемите, свързани с дизеловата генераторна система, датират от 2003 г. Ако електроцентралата беше работела правилно се справи с тези проблеми, можеше да помогне за предотвратяване на повреда на тръбата на авариен генератор в края на 2022 г., се казва в доклада от 14 август.

Аварийните дизелови генератори помагат да се осигури резервно захранване на атомните централи, ако централите изгубят ток. Поддържането на мощността е от решаващо значение за предотвратяване на сривове, които биха могли да причинят големи изпускания на радиация. Загубата на мощност може да доведе до забавяне или спиране на циркулацията на охлаждащата вода, което може да позволи на ядрения реактор да прегрее.

Докладът от инспекцията на NRC отбеляза пукнатини на тръби, които трябваше да бъдат отстранени в завода в окръг Феърфийлд северозападно от Колумбия. Dominion Energy, операторът на централата, нямаше коментар по въпроса.

Дейв Гасперсън, говорител на NRC в Атланта, посочи, че тръбите на V.C. Летните централи се разглеждат внимателно, защото не са често срещани в други атомни електроцентрали.

„Други централи нямат история на пукнатини, както видяхме във VC Summer“, каза той в имейл .

Гасперсън каза, че последните проблеми във VC Summer не са увеличили обществения риск, но агенцията все още разследва.

Проверката на NRC върху дизеловите генератори при последната инспекция следва проблемите на агенцията цитиран миналата година с един от генераторите.

Миналия ноември NRC заяви, че ще засили проверката на Summer завода, след като също установи, че Dominion Energy не е идентифицирала правилно и коригирала проблеми с резервен дизелов генератор.

Проблемът беше достатъчно сериозен, за да може NRC да издаде бяла констатация за безопасност, обозначение, което обикновено не се издава. Белите констатации показват умерени рискове в ядрена централа, за разлика от по-малко сериозните зелени констатации.

Ед Лайман, директор по безопасността на ядрената енергия в Съюза на загрижените учени, каза, че неотдавнашните проблеми не трябва да се пренебрегват.

„Това изглежда като още един пример за лоша поддръжка и липса на внимание към предупредителните знаци, водещи до неработоспособност на критично оборудване за безопасност“, каза той в имейл до щата.

V.C. Атомната централа Summer Nuclear е лицензирана да доставя електроенергия от 1982 г. Единичният реактор е ключова част от енергийния микс на Dominion в Южна Каролина.

В един момент площадката трябваше да бъде разширена, за да включва два допълнителни реактора , но този проект се разпадна през 2017 г. с милиарди долари непредвидени разходи, свързани с усилията.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР