Ядрената реторика на руския президент Владимир Путин е безотговорна и

...
Ядрената реторика на руския президент Владимир Путин е безотговорна и
Коментари Харесай

САЩ имат план в случай на руска ядрена атака

Ядрената изразителност на съветския президент Владимир Путин е безотговорна и Съединените щати ясно са посочили  Москва своята угриженост по отношение на заканите, които тя съставлява. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в изявление пред телевизионния канал CBS .

" Дадохме да се разбере доста ясно на руснаците – както обществено, по този начин и частно – че би трябвало да спрат приказват за нуклеарни оръжия “, акцентира първият посланик на Вашингтон.

Запитан дали Съединените щати са се свързали частно с Кремъл по отношение на опасността от нуклеарна война, Блинкен отговори утвърдително: " Да. Много е значимо Москва да ни чуе и да научи от нас, че следствията ще бъдат ужасни. И ние го направихме доста ясно “.

Според държавния секретар " Путин има явен излаз от войната, която стартира - да я приключи “. Той още веднъж повтори: в случай че Русия спре да води война, войната ще свърши, в случай че Украйна спре, Украйна ще изчезне.

Блинкен отхвърли да показа детайлности за това по какъв начин Вашингтон ще отговори на потреблението на нуклеарни оръжия. Той обаче сподели, че американската администрация има проект.

На въпроса – това ли е проектът, който ще предотврати Третата международна война? - ръководителят на Държавния департамент отговори: " Президентът Байдън е решен да направи всичко допустимо, с цел да помогне на украинците да се защитят, и ние вършим всичко допустимо, с цел да обединим другите страни да окажат напън върху Русия “.

" Ние също по този начин сме решени тази война да не се уголемява “, заключи ръководителят на американската дипломация.

По-рано съветникът по националната сигурност на Белия Дом Джейк Съливан предизвести Кремъл, че Русия ще бъде изправена пред пагубни последствия, в случай че реши да употребява нуклеарно оръжие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР