Ядрената програма на Иран "галопира напред" и Международната агенция за

...
Ядрената програма на Иран "галопира напред" и Международната агенция за
Коментари Харесай

МААЕ: Ядрената програма на Иран галопира напред

Ядрената стратегия на Иран "галопира напред " и Международната организация за атомна сила (МААЕ) е с лимитирана видимост за протичащото се. Това декларира генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси в изявление за испанския вестник "Паис ", представено от Ройтерс.

"Най-важното е, че от близо пет седмици имам доста лимитирана видимост върху нуклеарната стратегия, която галопира напред, тъй че в случай че има съглашение, за мен ще бъде доста мъчно да реставрирам пъзела за целия интервал на насилствена слепота ", споделя той.

По думите на Гроси, който е на посещаване в Мадрид, "това не е невероятно, само че ще изисква доста комплицирани старания и може би някои съответни съглашения ".

През юни Иран стартира да отстранява съвсем цялото съоръжение на МААЕ за наблюдаване, инсталирано в иранските нуклеарни съоръжения според съглашението сред Техеран и международните сили от 2015 година

Тези дейности на Иран могат да нанесат "фатален удар " върху възможностите за възраждането на нуклеарната договорка, денонсирана от Съединени американски щати през мандата на президента Доналд Тръмп, предизвести тогава Гроси.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР