Ядрена подводница от клас Vanguard на британския флот почти потъна,

...
Ядрена подводница от клас Vanguard на британския флот почти потъна,
Коментари Харесай

Британска ядрена подводница с ракети едва не потъна в Атлантическия океан

Ядрена подводница от клас Vanguard на английския флот съвсем потъна, когато един от дълбокомерите й се повреди, заяви The Sun, представен от „ Фокус “.
Според информацията на изданието, подводницата, на борда на която е имало 140 души, се е подготвяла да патрулира в Атлантическия океан, когато датчиците й за дълбочина са отказали. В резултат на неизправността подводницата, която носеше балистични ракети Trident 2, съвсем навлезе в " рисковата зона “. Според изданието бедствието е било избегнато с помощта на инженерите в задната част, които благодарение на втори дълбокомер открили, че гмуркането е отвън надзор.
" Технически подводницата към момента беше на дълбочината, на която можеше да работи. Въпреки това, при положение на [планирано надълбоко гмуркане], целият екипаж щеше да се реалокира на бойни постове. Това не се случи. Подводницата не трябваше да бъде на тази дълбочина, само че потъваше все по-надолу и по-ниско. Непоносимо е да си помисля какво би могло да се случи, в случай че беше траяла да се спуска “, разкри източник пред The Sun.
Изданието акцентира, че от съображения за сигурност няма да разкрива информация за каква съответна дълбочина и подводница става дума. Отбелязва се, че английското военно командване е почнало следствие на случая.
" Ние не разясняваме интервенциите. Нашите подводници не престават да бъдат ситуирани по целия свят, с цел да пазят нашите национални ползи ", означи представител на кралските Военноморски сили.
Обединеното кралство има четири атомни подводници от клас Vanguard, издигнати през 90-те години: HMS Victorious, HMS Vanguard, HMS Vigilant и HMS Vengeance.
Според вестника единствено две от тях са годни за потребление. Друга подводница се преоборудва, а четвърта е на ходови тествания след ремонт. Според Интегрирания обзор на сигурността, защитата и външната политика на Обединеното кралство, оповестен през 2021 година, тези подводници ще стартират да бъдат заменяни от подводници от клас Dreadnought до началото на 2030 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР