Ядките са изключително полезни за нас и са богати на

...
Ядките са изключително полезни за нас и са богати на
Коментари Харесай

Защо е добре всички ЯДКИ да се накиснат 6 часа преди яденето им

Ядките са извънредно потребни за нас и са богати на нужните за здравето ни хранителни субстанции. Но съдържат и фитинова киселина, която няма никакви изгоди за организма ни и даже може да в профил микроелементите, съдържащи се в ядките. Не могат да се усвоят изцяло и всичките потребни субстанции, по тази причина е добре да     я отстраним или най-малко да понижим количеството й, а тове се реализира посредством едно просто деяние – накисване на ядките преди консумация. Този способ подстрекава отделянето на фитоза, а това е вещество, което намалява равнищата на фитинова киселина. Нека забележим по какъв начин вярно да накисваме ядките си в идващите редове.

Накисване на ядки
Направете ядките още по-здравословни с този елементарен трик
Всички добре знаем какъв брой потребни са ядките за човешкия организъм. С една обикновена стъпка обаче можем да ги превърнем в супер храна....

В предишното накисването на ядките е било наложително, а след него те са оставяни на слънчева светлина, с цел да се изсушат и по-късно се употребяват смлени. Накисването се е предписание в солена вода, само че през днешния ден съгласно специалистите подсоляването не е належащо.

Ако въпреки всичко държите да добавяте сол към водата за накисване – използвайте хималайска или морска. Съотношението в количеството вода-ядки-сол би трябвало да наподобява по този начин: да вземем за пример за 100 г ядки използвайте 200 мл вода и 1 лъжичка сол. Използвайте стъклен съд за накисването или някакъв различен, единствено да не е пластмасов. Важно е да уточним, че водата би трябвало да е гореща. 

Не можем да кажем общо за всички ядки какъв брой време би трябвало да се накисват, защото те са разнообразни типове и надлежно нужното време е друго. За ядки от типа на орехи, лешници, пекани и кедрови ядки ще са нужни към 8 часа накисване, а за кашуто – 6 часа. Кашуто в действителност се употребява и в доста предписания за сладкиши и десерти, тъй че е по-добре то да е авансово накиснато, с цел да не се унищожи консистенцията му. По този метод кашуто ще стане меко и гъвкаво, по-лесно за обработка.

Друг плюс на процеса на накисване е, че усетът на ядките по този метод се изостря, става по-наситен. 
Може даже да не изчислявате какъв брой време накисвате ядките си, а да ги поставите във вода вечерта и да ги оставите да пренощуват през нощта. На сутринта те би трябвало да се измият и да се подсушат с хартия. Ако решите да ги обработвате по-късно, предлагаме ви да се случва във фурната и да избягвате пърженето.
Накиснатите ядки може да употребявате и за подготвяне на домашни растителни и ядкови млека, само че в случай че нямате време да пренощуват цяла вечер, може да ги оставите и единствено няколко часа.
10 ядки и семена, които е хубаво да приемате ежедневно
Ядките са потребни за организма и с тях ще можете да си набавите нужните субстанции за организма. В идващите редове ще посочим ядки...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР