Ядки, сирене, мляко – много хора смятат, че явно нямат

...
Ядки, сирене, мляко – много хора смятат, че явно нямат
Коментари Харесай

Може да замразяване сирене, вино и мляко и не само

Ядки, сирене, мляко – доста хора считат, че очевидно нямат място във фризера. Но откривателите са на друго мнение - тези и доста други артикули могат (и даже трябва) да се съхраняват във фризера. Замразяването има доста преимущества: да вземем за пример можете да си купите храна за няколко месеца и към този момент не е належащо да изхвърляте храна с изминал период на валидност.

Що се отнася до размразяването на храна, хладилникът е подобаващ за това във всички случаи. И ето няколко съвета: Поставете храната в паница със студена вода - това ще я размрази по-бързо Размразете храната на долния рафт на хладилника - той е най-студен Ако даден артикул бъде размразен преди време, неотложно го извадете и консумирайте, с цел да не се развият нездравословни микроби в него.

Авокадо

За да замразите авокадо, измийте го, обелете го и го нарежете на две. След това отстранете семето и поставете авокадото в найлонов плик. Можете също да замразите пюре от авокадо. За да извършите това, първо го пасирайте с вилица или в блендер и по-късно прибавете няколко капки лайм или лимон (това ще го резервира свежо). Авокадото би трябвало да се размразява в хладилника.

Сирене

Можете да замразите сирене във всякаква форма: настържете, нарежете или сложете цяло парче. За да извършите това, просто го поставете в стъклен съд и го поставете във фризера. Но имайте поради, че най-хубавият метод да размразите сиренето е незабавно да го поставите върху гореща храна (пица, паста или гювеч). Така не губи усета и формата си. 

Банани

Понякога бананите се покриват с черни петна единствено след ден. Но техният живот може да бъде продължен посредством заледяване: просто поставете бананите, обелени или необелени, в стъклен съд. За да размразите банан, затоплете го в микровълнова фурна или фурна за минута. Този способ е съвършен за случаите, когато желаете да приготвите ядене с банани.

Картофи

За да замразите картофи, обелете ги и гответе за 5 минути. След това охладете картофите в ледена вода и ги поставете в стъклени съдове или херметически затворени торби. За да размразите картофите, поставете ги в хладилника.

Съвет:

Замразете зеленчуците върху хартия за печене или дъска - по този начин няма да се допират един до различен и можете да размразите толкоз картофи, колкото са ви нужни. 

Мляко

Млякото може да бъде замразено в бутилка или в херметически затворен резервоар, според от това какъв брой желаете да размразите по-късно. Когато размразявате, оставете съда с мляко в хладилника за една нощ и разклатете преди приложимост, с цел да сте сигурни, че течността е гладка. 

Песто

Буркан с песто устоя единствено няколко дни след отваряне. И в случай че нямате време да употребявате соса, просто го замразете. Идеалният резервоар за това е резервоар за кубчета лед (по този метод ще размразите соса до точната порция). За да размразите соса, го поставете в хладилника за няколко часа.  14 храни, които не би трябвало да замразявате

Вино

Това е добър лайфхак за тези, които обичат да прибавят вино към ястията си. И по този начин, замразете напитката в резервоар за кубчета лед и я поставете в пластмасова торбичка с цип. Когато му пристигна времето, просто пиете вино или го добавяте към месо или паста. 

Бекон 

Ако решите да замразите бекон, не го гответе първо. Просто поставете пакет свеж бекон във фризера или го поставете в стъклен съд. Замразете бекона на партиди, с цел да не се постанова да размразявате всичко едновременно. За да размразите, просто го поставете върху скара или в тиган на слаб огън без масло. Ако желаете да нарежете бекона, го размразете в хладилника, до момента в който омекне.

Ориз

С ориза всичко е просто: охладете готовата зърнена просвета и по-късно я замразете в резервоар. Можете да размразите ориза в микровълнова или в ледник.

Десертен крем

Ако сте приготвили цялата торта и към момента имате доста крем, просто го поставете в торбичка с цип. За топене сложете крема в хладилника за една нощ и не забравяйте да го разбъркате по-късно, с цел да се получи еднородна консистенция. Между другото, можете да извършите същото и с останалото тесто. 

Зеленина

По предписание зелените зеленчуци въобще не устоят дълго - просто ги носите от магазина и те към този момент са изсъхнали. И в случай че не сте имали време да ги употребявате, нарежете и ги сложете в кубчета лед (за топене на порции) или в найлонов плик.

Торта

За да замразите тортата, поставете всяко парче (или целия десерт) във фолио или хартия за печене. Между другото, след заледяване тортата се разпада по-малко - тъй че ще бъде по-лесно да се нарязва. За да размразите тортата, отстранете хартията от тортата и я охладете за няколко часа (8 часа за огромен десерт). 

Ядки

Доказано е, че студената среда е най-благоприятна за ядките и семената (в топла среда те загниват заради развиването на бактерии). Затова замразете ядките си в торбичка с цип. Можете да го размразите по всевъзможен метод: прибавете ги към горещо ядене (например овесена каша), прибавете ги към примес за кекс или ги запържете в тиган. 

Масло

Можете да замразите маслото на дребни порции, с цел да добавите по-късно към печива или в ядене, или в цяла опаковка. За да размразите маслото за прибавяне към тестото, поставете го в хладилника за няколко часа. Ако желаете да добавите масло към ядене, просто го сложете в тиган или тенджера. 

Яйца

Можете да разбиете яйцето преди заледяване или да замразите белтъците и жълтъците настрана (това може да е належащо за печене). Не би трябвало да замразявате цяло яйце - ще би трябвало да чакате дълго, до момента в който най-сетне се размрази и счупи. За да размразите яйце, поставете съда в хладилника за няколко часа.

Внимавайте: яйцата би трябвало да се употребяват незабавно откакто са размразени – скапват се доста бързо, поучава actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР