Ябълковият сок и сокът от централно място, когато става въпрос

...
Ябълковият сок и сокът от централно място, когато става въпрос
Коментари Харесай

Увеличете имунитета и отслабнете: 7 полезни свойства на сока от нар за здравето

Ябълковият сок и сокът от централно място, когато става въпрос за здравословни сокове, тъй че хората са склонни да подценяват мощния сок от нар. Сокът от нар обаче съдържа мощна примес от хранителни субстанции, която, когато се употребява умерено, има доста изгоди за здравето. Всъщност нарът се счита за един от най-хубавите плодове с лечебни свойства. Дори изследвания потвърждават потребните изгоди от сока от нар. За това пише Health Shots.
Прочетете още
Съдържа антиоксиданти

Сокът от нар има противовъзпалителни свойства и антиоксиданти, които могат да оказват помощ за попречване на рак и други болести. Проучване, оповестено в списанието Advanced Biomedical Research, е открило, че сокът от нар може да понижи " оксидативния стрес, свободните радикали и липидната пероксидация ". Установено е също, че може да предотврати растежа на клетките и има антиканцерогенни резултати.



Подпомага здравето на сърцето

Диетологът Свати споделя, че пиенето на сок от нар в дребни количества може да помогне за попречване на сърдечни болести. Съдържа полифенолни съединения, които оказват помощ за здравето на сърцето. Проучване демонстрира, че пиенето на сок от нар оказва помощ за понижаване на честотата на болката в гърдите, която е признак на сърдечно-съдово заболяване.

Полезен за здравето на бъбреците

Нарът съдържа калий, който може да понижи риска от камъни в бъбреците и да усъвършенства здравето на бъбреците. Проучванията демонстрират, че диета, богата на антиоксиданти, също оказва помощ за отбрана на бъбреците, а сокът от нар е богат източник на антиоксиданти.



Помага за управление на кръвното налягане

Сокът от нар съдържа комплицирани въглехидрати, които оказват помощ за възстановяване на серумните равнища на желязо и намаление на кръвното налягане. Редовната консумация на тази напитка може да понижи риска от развиване на хипертония.

Насърчава загубата на тегло

Нарът е богат на фибри и е нискокалоричен плод, което го прави превъзходен вид за тези, които се пробват да отслабнат. Освен това съдържа полифеноли, които спомагат за ускорение на метаболизма. Според специалиста оказва помощ и за попречване на разнообразни болести, като управлява тежестта ви.

Повишава имунитета

Често ли боледувате? Нарът може да ви помогне да се преборите с тези проблеми, като ускори имунната ви система. Сокът от нар, богат на антиоксиданти и витамин С, оказва помощ за подсилване на имунитета и попречване на болести.



Снимка: Freepik


Подобрява плодовитостта

Знаете ли, че нарът може да подтиква здравословно полово предпочитание и да помогне за производството на фолиева киселина, която е от значително значение за зачеването? Освен това съдържа антиоксиданти, които могат да оказват помощ за увеличение на притока на кръв към матката и да подобрят положението на лигавицата на матката, което е значимо за хубавичко бременност.`

Кое е най-хубавото време за пиянство?

Най-добре е да пиете сок от нар заран.  " Повечето от питателните субстанции се усвояват, когато стомахът е празен. Ето за какво е по-добре да пиете сок от нар заран на празен корем, в сравнение с по всяко друго време на деня ", споделя консултантът диетолог Свати.

Въпреки че потреблението на сок от нар в умерени количества е потребна за здравето, потреблението на прекалено много от него може да докара до проблеми. Бременните дами не би трябвало да употребяват дестилат от нар, тъй като може да съдържа кората на плода, което не се смята за безвредно. Хората с диария също би трябвало да заобикалят потреблението на сок от нар или дестилат от нар. Хората, приемащи АСЕ инхибитори - медикаменти, употребявани за управление на високо кръвно налягане, лекуване на сърдечна непълнота и попречване на увреждане на бъбреците при хора с диабет - също би трябвало да го заобикалят.



Този материал е единствено за осведомителни цели и не съдържа препоръки, които могат да повлияят на вашето здраве. Ако имате проблеми, свържете се със експерт.

Снимки: Freepik

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР