Ябълките са питателна храна, но дали захарта и въглехидратите в

...
Ябълките са питателна храна, но дали захарта и въглехидратите в
Коментари Харесай

Полезни ли са ябълките за хора с диабет?

Ябълките са питателна храна, само че дали захарта и въглехидратите в тях имат положително влияние върху кръвната захар и равнищата на инсулина, в случай че човек е диабетик?

Според Американската асоциация по диабет, въпреки че съдържат захари и въглехидрати, приемът на ябълки и други плодове не е проблем за човек с диабет вид 1 или вид 2, написа Zdrave.to.

Ябълките съдържат друг тип захар от тази, която има в храни с добавена наслада. Освен това те съдържат фибри и хранителни субстанции. Човек с диабет би трябвало да знае по какъв начин му въздействат ябълките, с цел да включи този плод в здравословната си диета. В тази публикация, оповестена на уеб страницата medicalnewstoday.com, преглеждаме резултатите от ябълките и другите плодове върху признаците на диабета.

Хората с диабет би трябвало да наблюдават за приема на въглехидрати, с цел да се уверят, че равнищата на кръвната им захар остават постоянни през целия ден. Следователно има смисъл да следят всички храни, които съдържат въглехидрати и захари. Според американското министерство на земеделието (USDA) има към 25 грама (g) въглехидрати общо в приблизително огромна ябълка и към 19 г от тях са захар. Повечето захар в ябълката е под формата на естествено срещаща се фруктоза. Това може да има друг резултат върху тялото, в сравнение с приемът на други захари. Също по този начин фруктозата се разграничава от рафинираната и модифицираната захар, която се намира в пакетирани храни като шоколад, бисквити и други Наскоро оповестено проучване в американското списание за клинично хранене демонстрира, че заместването на глюкозата или захарозата с фруктоза води до по-малко захар и инсулин в кръвния поток след хранене.
USDA оповестява, че междинната по величина ябълка съдържа към 4 грама диетични фибри, които могат да оказват помощ за забавянето на усвояването на захарите в организма. В допълнение, свързването на плодовете с храна, съдържаща здравословна лой или протеин, може също по този начин да понижи равнищата на кръвната захар и да накара човек да се усеща заситен за по-дълго време. 

Иначе ябълките могат да окажат относително едва влияние върху равнищата на инсулина и кръвната захар в организма и се смятат за ниско гликемичен плод, подобаващ за хора с диабет. Все отново е от значително значение някои пациенти да наблюдават измененията, които имат след яденето на ябълка, тъй че да знаят какво да чакат в тялото си, когато го вършат.

Диабет и други плодове

Диета, богата на зеленчуци и плодове, е потребна за всички хора. Някои плодове обезпечават повече изгоди от други, изключително за хора с хронично болестно положение. Консумирането на плодове в цялата им сурова форма обезпечава най-голяма изгода, тъй като когато те се обработват, влакната, антиоксидантите и другите хранителни субстанции могат да бъдат понижени.

Трябва ли да избягвате плодови сокове?

Плодови сокове, които съдържат 100% същински плодове, би трябвало да са част от менюто на човек с диабет, макар че някои диабетици може да пожелаят да лимитират приема им, защото плодовите сокове могат да съдържат по-висока централизация на захар и по-малко фибри, в сравнение с пресните плодове. Това може да докара до по-висока централизация на кръвната захар. Важно е да се ръководи вярно диабетът, като се има поради общото приемане на въглехидрати по време на хранене. Приемът на плодови сокове е от значително значение в следенето на въглехидратите. 

Трябва да се заобикалят плодови сокове с добавена захар. Някои плодови сокове могат да са от същинска суровина, само че процесът на превръщането им в сок може да в профил огромна част от фибрите и питателните субстанции в нея. Останалото след обработката постоянно е с по-високо количество на захарта и калориите, в сравнение с в самия плод. Другите “плодови сокове ” съдържат малко или никакви същински плодове. Четенето на съставките и съсредоточаването върху 100% действителни сокове е от решаващо значение за обезпечаването на по-висок банкет на хранителни субстанции.

Перспектива

Ябълките са мощно питателна храна и чудесна здравословна закуска. Те имат най-малък резултат върху равнищата на кръвната захар и на инсулина, което ги прави идеална закуска за хора с диабет. Редовното следене на равнищата на кръвната захар и инсулина след яденето на ябълките може да помогне на човек да знае по какъв начин този плод му въздейства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР