Ябълките са едни от най-полезните плодове. Обикновено сме свикнали да

...
Ябълките са едни от най-полезните плодове. Обикновено сме свикнали да
Коментари Харесай

Защо всеки ден да пием по 1 чаша чай от ябълки

Ябълките са едни от най-полезните плодове. Обикновено сме привикнали да ги похапваме в сурово положение, тъй като по този начин съумяваме да извлечем най-много изгоди от тях. От този плод обаче можем да си приготвим и апетитен чай, който освен ще утоли жаждата, само че и посредством него ще поднесем редица скъпи субстанции на организма си.

Чаят от ябълки е обичайната турска напитка. Той разрешава да бъде употребяван както топъл, по този начин и леден. Това автоматизирано го трансформира в напитка, подобаваща за всеки сезон.
Защо е потребно да пием чай от ябълки всеки ден?
Чаят от ябълки е съвършеното средство за предварителна защита против настинки. Това важи с цялостна мощ най-много за зимата и есента. В кората на плодовете се съдържа урсолова киселина, която поддържа мускулната маса. Именно тази киселина предотвратява покачването на кръвната захар, както и попречва увеличението на неприятния холестерол.

Много е значимо да знаете, че чаят от ябълки наложително би трябвало да се подготвя дружно с обелките. Той е отлично средство за подсилването на имунитета.

Поредното магическо деяние на напитката е обвързвано със събаряне на непотребните килограми. Ако всеки ден консумирате тази течност, вие ще спомогнете изгарянето на калориите и ще отслабвате.

Чаят също спомага и за пречистването на тялото от нездравословните субстанции и отрови.
Ето и рецепта за съвършен ябълков чай:
- 5 бр ябълки;

- 4 ч.ч. вода;

- 1-2 щипки карамфил;
Чай от ябълки!? И защо е потребен?
Ябълката е един от най-здравословните, публикувани и налични плодове по нашите географски ширини. Може да помогне да се отървете от...
Прочети повече
- 1 пръчка канела;

- мед (по ваше желание).
Начин на подготвяне:
Вие сами решавате дали ще употребявате самите плодове или ще си приготвите чая само от обелките им. Който и от двата разновидността да предпочетете, няма да сгрешите. Запомнете обаче, че в корите са най-ценните субстанции.

Сложете водата да заври на котлона, когато това се случи, прибавете корите от ябълките и частите плод, в случай че сте решили да го употребявате. Добавете и карамфила. Оставете да ври за към 50 минути и след което прибавете канелата. Дръжте на котлона още 20 минути. Оттеглете от огъня и прецедете. Когато напитката стартира да се охлажда, подсладете с малко мед.

Този чай е освен апетитен, само че и извънредно потребен. Консумирайте го и сами ще се убедите в редицата му потребни свойства!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР