Ябълките са едни от най-любимите и предпочитани плодове, но в

...
Ябълките са едни от най-любимите и предпочитани плодове, но в
Коментари Харесай

Страхотни ТРИКОВЕ за съхранение на свежестта на ябълките през зимата

Ябълките са едни от най-любимите и желани плодове, само че при започване на зимните месеци и последните дни на есента по огромните вериги се настаняват купища от плода с привлекателен ослепителен тип, само че без типичния натурален усет. Поради тази причина е добре да заобикаляме продуктите, за които се съмняваме, че са прекомерно третирани с химикали. Ако желаеме да се снабдим с същински пресни ябълки, е добре да заложим на личната си градина или на локални производители, за което качество на продукцията сте сигурни. Някои сортове ябълки не са толкоз дълготрайни, само че есенните мога да устоят до края на годината, а зимните даже и повече. 

След като се избрали стремежи вид, е добре да помислите по какъв начин ще съхранявате ябълките. Ние ще ви дадем няколко потребни съвета за тази цел.
Полезни ли са печените ябълки – време е да научите ИСТИНАТА
Ябълките са едни от най-полезните плодове. В тях се съдържат големи количества витамини А, В, Е, С, както и натрий, мед, йод, фосфор,...

Как вярно да съхраним свежестта на ябълките през зимата?

За да устоят всичките ви ябълки, е добре да отделите наранените, узрелите, тези с дупчици и червеи и да приготвите компот, сладко или конфитюр от тях. За запазване през зимата би трябвало да останат здравите и малко недоузрели ябълки. 

След като сте разделили плодовете, сортирайте здравите по величина, тъй че най-големите да са най-отдолу, с цел да не смачкат по-малките през престояването им. Може даже да ги отделите в разнообразни съдове.

Ако съдовете ви не са транспарантни, направете стикери и обозначете размера на плода, който се съхранява в този съд. При консумация започнете с най-малките, тъй като от тях най-бързо се изпарява водата. След дребните започнете с огромните, тъй като пък те към този момент са застрашени от гниене и повреждане. Средните може да запазите по-дълго, чак до пролетта при вярна поддръжка.
Предимствата на сушените ябълки, за които не знаем
Всеки един от нас е наясно с това, че с помощта на плодовете имаме опция да си набавим скъпи витамини и минерали, от които т...

Най-добро помещение за съхраняването им е мазето, несъмнено. Влажността би трябвало да е висока – над 85%, а температурата от -1 до най-вече 4 градуса.

Не мийте ябълките и не ги бършете, в случай че желаете да ги приготвяте за предпазване

Съществуват обаче и други разновидности за предпазване на ябълките през зимата, в случай че не разполагате с мазе в дома си или търсите други различни способи. Такива са да вземем за пример съхраняването на ябълки в дървени щайги, в плява, в хартия, на терасата, в ледник, а даже и подземен. Поинтересувайте се за спецификите на всеки един от методите, с цел да се снабдявате с вкусния и потребен плод през всички студени месеци. Така ще сте сигурни в качеството на ябълките, които консумирате и няма да се съмнявате дали съдържат нездравословни за вас химикали. Винаги залагайте на качеството!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР