Ябълките, морковите, спанакът, цвеклото и бананите въобще не са единствените

...
Ябълките, морковите, спанакът, цвеклото и бананите въобще не са единствените
Коментари Харесай

Бърза и здравословна рецепта за разхлаждане: Смути с авокадо и вишни

Ябълките, морковите, спанакът, цвеклото и бананите изобщо не са единствените артикули за здравословни напитки – ние направихме смути с авокадо и вишни. Когато са пресни, е ясно – изчиствате небрежно една шепа от костилките и се възползвате от всичките им скъпи качества. Но откакто има замразени през цялата година, за какво да се ограничаваме в менюто си!
Прочетете още
Може би това смути с авокадо и вишни не е от най-сладките тъй като няма мед, кленов сироп или различен здравословен подсладител в него, само че пък ще добави нов усет и прохлада в менюто ви, изключително в случай че заран не хапвате твърда храна. Ако бананът е добре узрял, той ще даде задоволително наслада. Авокадото е артикул, който гълтам киселината, с цел да се овкуси, което е още един плюс. А и въпреки всичко имаме бадемово мляко, което поддържа добре салдото. Смутито е по едно и също време компактно и засищащо, само че и енергезиращо и събуждащо.

Ако обичате вишни, можете да сложите даже повече, без да се притеснявате за признатите калории, защото в 100 г от тези симпатични плодове се съдържат единствено 46 калории. Ако не са обичаният ви плод или киселите нотки от тях ви идват допълнително, можете да ги замените със същото количество череши. Пресни или замразени – няма значение. Тогава просто ще имате смути с авокадо и череши. Останалите артикули запазете в същия състав и количество.

Необходими артикули:

авокадо - 1 бр 

банани - 1 бр 

замразени вишни - 100 гр 

портокали за 200 мл сок - 2 бр 

бадемово мляко - 200 мл 

кокосови стърготини - 10 гр 

лед по предпочитание

Начин на подготвяне:
Срежете авокадото, отстранете костилката и кората и го нарежете на кубчета.Обелете банана и го начупете на части.Сложете всички артикули в блендера и блендирайте до еднородна гъста примес.По предпочитание можете да разредите със студена вода до мечтаната от вас консистенция.
Източник: matekitchen.com

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР