XVI Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика Стоян

...
XVI Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика Стоян
Коментари Харесай

Ученичка от СУЕЕ спечели голямата литературна награда в Националния конкурс „Стоян Михайловски“

XVI Национален училищен конкурс за литературно творчество и публицистика „ Стоян Михайловски “ – Русе`2023 завърши с самопризнание за творчеството на възпитаничката на СУЕЕ „ Св. Константин-Кирил Философ “ – Русе Елена Атанасова. Тя е отличена с огромната премия в раздел „ Литературно творчество “ – плакет „ Стоян Михайловски “, и парична награда от Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “. Официалната гала по награждаването ще се състои на 28 октомври от 11 ч. в зала „ Европа “ на Доходното здание.

Конкурсът се провежда от Общинския детски център за просвета и изкуство и е вписан в Националния календар на Министерството на културата, в културния календар на Община Русе и се организира с поддръжката на РУО – Русе и Фондация „ Русе - град на свободния дух “. През тази година в него се включиха 93 участници от цялата страна със 104 творби – стихове, приказки, разкази и журналистически произведения, като на 29 септември завърши срокът за приемане на произведения за присъединяване.

За литературния раздел бяха оповестени две тематики по желание, които се посветиха на 125 години от рождението на един от най-бележитите български писатели - Димитър Талев. За категория „ Поезия “ тематиката бе „ Такава една чудна и толкоз хубава неразбория е животът “, а за категория „ Проза “ – „ Човек не трябва и не може да живее единствено за себе си. “

Темата за раздел „ Журналистика “ „ И в лъжата има зрънце истина “ бе отдадена на 50 години от кончината на бащата на жанра фентъзи – английския публицист Дж. Р. Р. Толкин. Включиха се два екипа с три журналистически материала.

Компетентното жури с ръководител Нели Пигулева – поетеса, преводач и редактор, изчете всички произведения и отличи най-добре представилите се възпитаници от Русе, Казанлък, Варна, Бургас, Велико Търново, Велинград, Кърджали, Плевен, Сливен, Свищов, Айтос, София и други градове.

Голяма премия в раздел „ Журналистика “ не се присъжда.

Всички спечелили вижте на уеб страницата на Общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР