XII-то ДКЦ в район Люлин е първото ДКЦ в столицата

...
XII-то ДКЦ в район Люлин е първото ДКЦ в столицата
Коментари Харесай

XII-то ДКЦ в район „Люлин“- първото в столицата със собствен компютърен томограф

XII-то ДКЦ в регион " Люлин " е първото ДКЦ в столицата със личен компютърен томограф, заяви кметът на регион " Люлин " - инж. Милко Младенов.  " Това е част от нововъведенията, които направихме през последните 4 години в областта на общинското опазване на здравето и грижата за здравето на люлинчани ", уточни инж. Младенов.

Дончо Барбалов, заместник-кмет по финанси и опазване на здравето при Столична община, напомни, че XII-то ДКЦ е първото санирано ДКЦ в столицата и първото със лична фото-волтаична система, като заемът за построяването й към този момент е изплатен.

" То е измежду водещите лечебни заведения в столична община ", акцентира заместник-кметът на София.

Д-р Васил Василев, шеф на XII-то ДКЦ, посочи, че подобряването на материалната база и закупуването на здравна инсталация е станало допустимо благодарение на Столична община и на кмета на регион " Люлин ".

" С помощта на Столична община ние направихме ремонт на цялото рентгеново поделение, с цел да получават пациентите ни по-качествено обслужване. В XII-то ДКЦ ние спечелихме и изпълнихме два европейски плана. Единият е към Министерство на регионалното развитие, а предназначението му е за възстановяване на енергийната успеваемост. В здравното заведение към този момент действат и двете фото-волтаични централи, като едната е с мощ 50, а другата с мощ 34 KW, ситуирани на покривите на двете ни здания ", означи доктор Василев. Той добави, че цялото ДКЦ е оборудвано с съвременна инсталация и се надява и в бъдеще заведението да продължи сполучливата си активност в интерес на столичани.

От своя страна кметът на регион " Люлин " инж. Младенов се ангажира, че и отсега нататък един от главните цели на общината ще са вложенията в подобряването на здравните услуги за жителите ѝ.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР