Xiaomi представи своя дългоочакван смартфон Civi 3 в Китай. Устройството

...
Xiaomi представи своя дългоочакван смартфон Civi 3 в Китай. Устройството
Коментари Харесай

Анонс на Xiaomi Civi 3: красив дизайн, чипсет Dimensity 8200-Ultra, 6,55-инчов OLED 120Hz дисплей и още

Xiaomi показа своя дълго чакан смарт телефон Civi 3 в Китай. Устройството предлага композиция от зашеметяващи образни резултати и впечатляваща продуктивност, разполагайки с най-модерния процесор Dimensity 8200-Ultra.

Новият телефон се счита за един от най-красивите смарт телефони, излизал на пазара напоследък.

Дизайн и екран

Xiaomi Civi 3 показва необикновен двуцветен дизайн, предлагайки на потребителите избор от четири възхитителни цветови варианти – Rose Purple, Mint Green, Adventure Gold и Coconut Ash. В горния ляв ъгъл е ситуиран модул с тройна камера. Модулът е елегантно обрамчен от железен пръстен, който съвършено пасва на цвета на задния панел, осигурявайки страховит външен тип. Светкавицата се намира тъкмо под пръстена на камерата.

Ръбовете на Xiaomi Civi 3 се отличават с плоски и извити очертания, елегантно стеснени от двата края, с цел да обезпечат по-добър захват за потребителите. Едно от основните неща за това устройство е, че той е извънредно тъничък – дебелината му е 7,56 мм и тежи единствено 173 грама.

Xiaomi Civi 3 разполага с 6,55-инчов OLED закривен екран с резолюция 2400 x 1080 пиксела. Той предлага периодичност на освежаване до 120 Hz и периодичност на семплиране при допиране до 240 Hz, осигурявайки гладко взаимоотношение. С DCI-P3 Color Gamut Peak, екранът създава богати и точни цветове, до момента в който пиковата му бляскавост от 1500 нита предлага отлична видимост даже при ярки условия.

Civi 3 включва функционалности като 1920Hz високочестотно PWM затъмняване за гледане и поддръжка на 12-битов екран. Той също по този начин разполага с автоматизирано контролиране на яркостта, екран за по-добра четливост при слънчева светлина и технологии HDR10+ и Adaptive HDR10+ за усъвършенстван динамичен диапазон. Дисплеят е предпазен от Gorilla Glass против надраскване и изпускане.

Производителност

Смартфонът е оборудван с неотдавна пуснатия чипсет MediaTek Dimensity 8200-Ultra. Това е усъвършенствана версия на Dimensity 8200 SoC, включваща по-високи тактови честоти на процесора, по-бързи тактови скорости на графичния процесор и най-важното – поддръжка както за 6GHz, по този начин и за mmWave 5G ленти.

Dimensity 8200-Ultra има осемядрен процесор с едно ядро ​​Cortex-X2 с тактова периодичност до 3,2GHz, три ядра Cortex-A78 с тактова периодичност до 2,85GHz и четири Cortex -A55 ядра с тактова периодичност до 2,0GHz. Той също по този начин включва Mali-G610 MC6 GPU, IMG BXT 6E Gen 1 ISP и MediaTek APU 690 AI.

Xiaomi Civi 3 предлага на потребителите избор сред две варианти за RAM. Изборът на настройка от 12 GB RAM обезпечава памет LPDDR5, до момента в който изборът на вид с 16 GB RAM предлага памет LPDDR5X. Устройството се предлага в три варианти за памет за предпазване, вариращи от 256GB до 1TB UFS 3.1 потенциал за предпазване. Работи с MIUI 14, основан на Android 13.

Xiaomi Civi 3 е оборудван с вградена 4500mAh литиево-йонна полимерна батерия, за която марката твърди, че може да издържи повече от ден с едно зареждане. Устройството разполага с USB Type-C и поддържа 67W бързо зареждане за секунди – Civi 3 може да реализира цялостно зареждане от 100% единствено за 38 минути, осигурявайки бързи и ефикасни благоприятни условия за зареждане.

За да поддържа температурите под надзор, Xiaomi е присъединила и огромна 4000 mm² VC система за течно изстудяване от неръждаема стомана.

Телефонът предлага още 5G, Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.3 с поддръжка на AAC / LDAC / LHDC. Той също по този начин има NFC дружно с Beidou GLONASS и AGNSS.

Xiaomi Civi 3 е оборудван с набор от датчици, в това число оптичен датчик за разстояние, датчик за околна светлина под екрана, датчик за задна светлина, датчик за вибриране, датчик за ускоряване, жироскоп, електронен компас и инфрачервен датчик за дистанционно управление, позволяващи разнообразни функционалности и усъвършенствано потребителско преживяване.

Камера

По отношение на фотографските благоприятни условия, Xiaomi Civi 3 разполага с тройна камера на гърба си. Модулът включва 50MP датчик Sony IMX800 с бленда f/1,77 и поддръжка на оптична стабилизация на изображението (OIS), което подсигурява невероятни фотоси. Основната камера е съпроводена от 8MP ултраширока камера с бленда f/2.2, разширяваща зрителното поле.

Освен това е включен 2MP макро обектив за фотоси в непосредствен проект. Основната камера може да записва видеоклипове в 4K 30fps, 1080p 30fps/60fps и 720p 30fps.

Отпред устройството разполага с двойна селфи камера. Основният обектив е 32MP с f/2.0 бленда и опция за автоматизирано фокусиране. Вторичната предна камера също е 32MP, служейки като ултраширокоъгълен обектив с поддръжка на електронна стабилизация на изображението (EIS) и бленда f/2.4.

Тази настройка на предната камера разрешава на потребителите да снимат селфита с висока разграничителна дарба и широкоъгълни селфита с нараснала непоклатимост. Предната камера може да записва видеоклипове в 4K 30fps, 1080p 30fps/60fps и 720p 30fps.

Цени и наличност

Xiaomi Civi 3 предлага разнообразни модели с разнообразни конфигурации на RAM и вътрешна памет.

12 GB RAM + 256 GB памет за предпазване – 2499 юана (около $353) 12 GB RAM + 512 GB памет за предпазване – 2699 юана (около $382) 16 GB RAM + 1 TB памет за предпазване – 2999 юана (около $424)

Предварителните поръчки за Xiaomi Civi 3 започнаха в Китай от през днешния ден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР