Xiaomi отваря нов раздел в историята на компанията, като започва

...
Xiaomi отваря нов раздел в историята на компанията, като започва
Коментари Харесай

Xiaomi започва продажбите на своя електромобил. Първо на най-големия автомобилен пазар

Xiaomi отваря нов раздел в историята на компанията, като стартира продажбите на своя електрически автомобил. Китайската компания, която е известна със своите смарт телефони, ще предлага електрическата SU7 за 215 900 до 299 900 юана (или 29 870 - 41 493 долара). Компанията навлиза в грубо конкурентен вътрешен пазар.

Стандартният SU7 EV модел на компанията ще бъде на цена от 29 870 $, до момента в който версиите Pro и Max ще костват надлежно 34 021 и 41 493 $.

Доставките за моделите Standard и Max ще стартират от края на април, а моделите Pro ще последват до края на май.

Всички модели SU7 към този момент ще се продават единствено в Китай, най-големият авто пазар в света.

Характеристики

Минималният пробег SU7 на Xiaomi е от 700 км, който надминава 567 км на Tesla Model 3. Освен това, колата употребява същата операционна система като новите смарт телефони и други устройства на компанията - Hyper OS. Така се реализира оптимално добра интеграция.

Както нормално при Xiaomi, самото произвеждане е аутсорснато на друга компания - то ще се случва в пекински цех на държавната компания BAIC Group, като неговият потенциал е 200 000 возила годишно.

Проектът за електрическия автомобил извършва упоритостта на създателя на Xiaomi Лей Юн, който разгласи навлизането на компанията на пазара на електрическите автомобили през 2021 година, обещавайки да влага 10 милиарда $ в своя авто бизнес, което ще бъде " последният огромен предприемачески план " в живота му.
 След смарт телефоните, Xiaomi желае да покори и автомобилния пазар
След смарт телефоните, Xiaomi желае да покори и автомобилния пазар

Акциите на компанията скочиха с 10%, откакто насрочи доставките на първия си модел

Компанията образува индустриално партньорство с държавния авто производител BAIC Group и сподели SU7 седанът през декември. Tогава изпълнителният шеф Лей Юн разяснява, че упоритостите на Xiaomi са за международния Топ 5. За задачата няма да се пестят пари.

Анализаторите са разграничени по отношение на това дали автомобилният план на Xiaomi ще успее. Някои споделят, че това е естествено продължение на компанията.

Изпълнителният шеф на компанията акцентира, че прекосяването от електроника към произвеждане на коли не е било елементарно, като не пропусна да означи, че американският противник Apple се е отказал от сходна концепция.

" През трите години на създаване на тази кола най-голямото ми осъзнаване е, че проектирането на коли е извънредно мъчно. Дори колос като Apple се отхвърли от това ", сподели Лей по време на събитие, отбелязващо старта на продажбите на електрическите автомобили на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР